Tropikal ejder meyvesi üreticisi çift ilk hasattan memnun

Tropikal ejder meyvesi üreticisi çift ilk hasattan memnun

Tropikal ejder meyvesi üreticisi çift ilk hasattan memnun

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ilk kez tropikal ejder meyvesi üreticiliği yapmaya başlayan Nur ve Ahmet Talih çifti, ilk hasattan memnun oldukların söylediler.
Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinir ejder meyvesini eken Talih ailesi gözü gibi baktığı fidelerinden istediği sonucu aldı. Bölgede ilk kez üretilen ejder meyvelerinin hasadı yapılırken, aile ilk hasattan memnun kaldı. Talih çifti, Osmaneli Kaymakam Ünal’a, yetiştirdikleri ejder meyvesi ikram ederken, "Yetiştirmiş olduğumuz ejder meyvesini ilk internette gördük. Görüntüsünden etkilenip üretmeye karar verdik. Kendi imkanlarımız ile seramızda yetiştirdik” diyerek meyve hakkında bilgi verdi.
Kaymakam Ünal, Talih çiftine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “İlçemizde alternatif tarıma öncülük yaptığınız için teşekkür ediyoruz, her zaman üreticinin ve çiftçinin yanındayız” ifadelerine yer verdi.


Güncel 8.09.2022 10:33:45 0

İlginizi Çekebilir

1

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

2

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

3

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

4

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

5

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

6

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

7

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

8

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

9

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

10

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu