Trump’tan malikanesinde bulunan gizli belgelerle ilgili soruşturmanın sonlandırılması çağrısı

Trump’tan malikanesinde bulunan gizli belgelerle ilgili soruşturmanın sonlandırılması çağrısı

Trump’tan malikanesinde bulunan gizli belgelerle ilgili soruşturmanın sonlandırılması çağrısı

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Başkan Joe Biden’ın ofisinde ve konutunda bulunan gizli belgelerin ardından Adalet Bakanı Merrick Garland’a malikanesinde bulunan gizli belgelerle ilgili açılan soruşturmanın sonlandırılması çağrısı yaptı.
ABD Başkanı Joe Biden’ın ofisinde ve konutunda 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma gizli belgelerin ortaya çıkmasının ardından eski Başkan Donald Trump, Adalet Bakanı Merrick Garland’a çağrıda bulundu. Trump, Garland’dan Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022’de FBI tarafından yapılan aramada çok sayıda gizli belgenin bulunmasının ardından hakkında açılan soruşturmanın sonlandırılmasını talep etti. Trump, halen devam eden soruşturmanın "her şeyi doğru yaptığı" için durdurulması gerektiğini savundu.
Garland, geçtiğimiz sene kasım ayında eski savaş suçları savcısı Jack Smith’i, Trump’ın Florida’daki konutunda bulunan gizli belgeler ve Kongre baskınındaki rolünü araştırmak üzere özel savcı olarak atamıştı.

Biden’ın konutundan ve ofisinden çıkan gizli belgeler ile ilgili özel savcı atandı
Garland, Biden’ın ofisinde ve konutundan bulunan gizli belgeler ile ilgili soruşturmayı yürütmesi için terörle mücadele, kurumsal dolandırıcılık ve temyiz konularında deneyimli Robert Hur’u özel savcı olarak atadı.

Gizli belgeler
Biden’ın, Pennsylvania Üniversitesi’nin Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi’nde fahri profesör olarak görev yaptığı sırada başkent Washington DC’de kullandığı ofisinde ve Delaware eyaletinde yer alan Wilmington’daki konutunun garajında Başkan Yardımcılığı döneminden kalma “gizli belgeler” bulunmuştu.
Washington DC’deki ofiste bulunan gizli belgelerin, belgelerde Ukrayna, İran ve İngiltere gibi konuların da yer aldığı istihbarat ve brifing notlarının bulunduğu bilgisi paylaşılmıştı.


Güncel 12.01.2023 23:46:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği Antalya'da iftar programı düzenledi

2

Antalya'nın fethinin yıl dönümünde MSB Mehteran Birliği Konser verdi

3

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Adana'da partisinin iftar programına katıldı

4

Hatay'da iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

5

Antalya'da atık lastiklerden yapılacak inovatif ürünlerin AR-GE projesi tanıtıldı

6

Konyaaltı'da sporseverler yoga derslerinde buluştu

7

Albaraka Türk, EBRD'nin Dış Ticareti Destekleme Programı'na katıldı

8

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldırım, Kaymakam Güneş'i ziyaret etti

9

Şipal, MÜSİAD İl Temsilcisi Olarak Atandı

10

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı