Tufanbeylili kadınlar Torosların "Puduhepa"sı olacak

Tufanbeylili kadınlar Torosların

Tufanbeylili kadınlar Torosların "Puduhepa"sı olacak

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde Kuzey Adana Kalkınma Projesi kapsamında Tufanbeyli Belediyesi tarafından açılacak olan "Puduhepa Kilim Dokuma Atölyesi" ve üretim tesisinde 154 kadın istihdam edilecek.
Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, ilçede açılacak olan "Puduhepa Kilim Dokuma Atölyesi"nde şiş örücülüğü, bez bebek yapımı, elde makine işlemeciliği ve dekoratif kırlent kılıfı üretimi kursu ile Tufanbeyli fasulyesi üretim tesisi olacağını söyledi. Binadaki son çalışmaları yerinde inceleyen Ergü, 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Projesi ve Kuzey Adana Kalkınma Programı Projesi kapsamında bakanlık öncülüğünde açılacak Tufanbeyli Halk Eğitim Merkezi meslek edindirme kurslarının 18-40 yaş arası 4 engelli ve 150 işsiz kadının istihdamına katkı sağlayacağını kaydetti. Başkan Ergü, “Burası Tufanbeyli Belediyemize ait 4 katlı bir bina. Burayı üretim atölyesine çevirmeyi düşündük. Burada kadınlarımız tarafından üretilen ürünler ekonomiye kazandırılmış olacak. Ayrıca burada bakliyat paketleme, turşu, kilim dokuma ve Tufanbeyli fasulyesini uluslararası ekonomiye kazandıracağız” dedi.
Atölyeye adına veren Puduhepa’nın Tufanbeyli’nin Şar köyünde yaşayan bir rahibin kızı olduğunu anlatan Ergü, "Puduhepa, Kadeş Antlaşması’nda mührü bulunan, Anadolu topraklarından çıkmış ve barışı gerçekleştirmiş bir Hitit kraliçesi ve bir kadın başarı öyküsünün tarihi bir kahramanıdır. Tufanbeyli kadınların da Puduhepa gibi başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.


Güncel 19.05.2021 10:10:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi