TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

TÜİOSB

TÜİOSB'den yıllık 250 milyon dolarlık ihracat hedefi

MERSIN (AA) - Mersin-Tarsus Tarimsal Ürün Isleme Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜIOSB) Yönetim Kurulu Baskani Gül Akyürek Balta, "Yeni kurulan organize sanayi bölgemizde yatirimcilarimizin bir araya gelmesiyle yillik 250 milyon dolarlik bir ihracat hedefliyoruz." dedi.

Balta, AA muhabirine, TÜISOB'nin temelinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan'in katilimiyla 2019 yilinda atildigini söyledi.

Tarsus ilçesi Kurbanlik mevkisine kurulan TÜIOSB'de tarim ve gida üzerine çalisan tüm ihracatçi firmalarla bir araya geleceklerini belirten Balta, bugüne kadar bölgeye yatirim yapanlarin yüzde 90'inin ihracatçi firmalardan olustugunu bildirdi.

Balta, bölgenin 245 hektarlik bir alana insa edilecegini ifade ederek, söyle konustu

''Altyapi, bina ve makine teçhizatlarimizla yaklasik 300 milyon dolarlik yatirimdan bahsediyoruz. Yeni kurulan organize sanayi bölgemizde yatirimcilarimizin bir araya gelmesiyle yillik 250 milyon dolarlik bir ihracat hedefliyoruz. Su anda 180 hektarlik alanda insaata basladik. Bu alana fabrika kuracak 70 yatirimcimiz 7 bin kisiyi istihdam edecek. Daha sonrasinda 245 hektarlik alana genisleyecek organize sanayi bölgemizde en az 100 yatirimcimizla 10 bin kisilik bir istihdama ulasmayi hedefliyoruz.''

- ''Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tesvik veriyor''

TÜIOSB'nin içerisinde yer alan firmalarin birçok tesvikten faydalandigini dile getiren Balta, "Makine, teçhizat ve bina yatirimlarinda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin bölgemize verecegi tesvikler var. Yatirimcilarimiz 3 yil ödemesiz 12 yil vadeye varan kredi imkaniyla yatirimlarini yapiyor olacak. Bu da daha fazla yatirim yapma yönünde hepimizi tesvik eden önemli konulardan bir tanesi.'' ifadesini kullandi.

Balta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gida üretimi ve güvenligi konularinin öneminin arttigina dikkati çekerek, TÜIOSB'nin bu alanda önemli rol üstlenecegini sözlerine ekledi.




Politika 22.10.2020 12:38:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı