Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi

Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi

Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi

Tuncelili bir grup dağcı, Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan ve eksi 22 derece ile birlikte kar ve tipinin olduğu Ağrı Dağı’na 4 gün süren tırmanış gerçekleştirdi.
Tuncelili 5 kişilik dağcı grubu, Türkiye’nin en yüksek zirvesi olan 5 bin 165 rakımlı Ağrı Dağı’na 4 gün süren tırmanış gerçekleştirdi. İlk gün 2 bin 200 rakımda yiyecek, tırmanış ve konaklama malzemelerini atlara yükleyen dağcılar, 3 bin 200 rakımda kamp yaptı. Daha sonra yabancı dağcıların da eşlik ettiği dağcı grubu, 4 günde zirveye ulaşmayı başardı.
Gruba öncülük eden İsmail Ateş, tırmanış boyunca zaman zaman kar yağışı ve tipiyle karşılaştıklarını belirterek, “Ancak tüm arkadaşlarımız güzel bir dayanışma ve kardeşlik örneği sergileyerek zirve yapmayı başardı. Benim Ağrı Dağı’na ikinci tırmanışım oldu. Zirvede sıcaklık eksi 22 derecelerdeydi. Zirveden Nahcivan, İran ve Ermenistan’ı görmek mümkün oldu. Çok güzel ve bizi mutlu eden bir tırmanış oldu” dedi.


Güncel 17.09.2020 12:06:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

2

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

3

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

4

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

5

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

7

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

8

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

9

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

10

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor