Turizm sektörü Rusya'nın ardından Almanya pazarından da umutlu

Turizm sektörü Rusya

Turizm sektörü Rusya'nın ardından Almanya pazarından da umutlu

ANTALYA (AA) - BEKIR BEKTAS - Alternatif Turizm Etkinlikleri ve Isletmeleri Birligi (ATIB) Baskani Cem Karaca, uçuslarin baslamasinin ardindan Almanya pazarinin da Rusya'da oldugu gibi hizli bir toparlanma sürecine girecegini düsündüklerini bildirdi.

Cem Karaca, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Antalya turizminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin olumsuzluklarini en fazla yasayan sektörlerden biri oldugunu söyledi.

Rusya'dan uçuslarin baslamasiyla sektörde yaralarin sarilacagi sinyallerinin alindigini vurgulayan Karaca, ilk gün yasanan Rus turist yogunlugunun sevindirici oldugunu ifade etti.

Uçuslarin baslamasiyla gösterilen yogun ilginin turizmciye moral oldugunu aktaran Karaca, diger pazarlarda da benzer ilginin yasanmasini umduklarini bildirdi.

Karaca, sektörün hizli bir toparlanma trendine girdigini belirterek, söyle konustu:

"Rusya'dan sonra Türkiye'ye en çok turist gönderen ikinci ülke Almanya. Almanya pazarinin da Rusya'da oldugu gibi hizli bir toparlanma sürecine girecegini düsünüyoruz. Geçen yilin rakamlarinin yakalanmasi mümkün olmasa da salginin neden oldugu sorunlara merhem olacak kadar turistin agirlanacagi kanaatindeyiz. Bu süreçte bir iki ay kaybetmis olabiliriz ama çok önemli bir sinavi da basariyla atlattik. Bugün için olmasa bile bu sürecin meyvelerini gelecek yillarda toplayacagiz. Bu yilin son çeyreginde hizli bir sekilde toparlanmayi, 2021'de ise salginin gündemden düserek birçok rekorun kirilacagi bir turizm sezonu yasayacagimizi umuyoruz."

Türkiye'nin salginin hemen her safhasinda oldugu gibi turizm alaninda da süreci dogru yönettigine dikkati çeken Karaca, attigi adimlarla misafir agirlamaya en hazir ülkelerden birinin Türkiye oldugunu söyledi.

Karaca, turistik isletmelerin de her türlü tedbiri alarak artan talebi uygun kosullar altinda karsilamaya hazir oldugunu kaydetti.

- "Almanya'dan da yogun bir taleple karsilasabiliriz"

Uluslararasi Helal Turizm Dernegi Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan ise Rusya pazarinda yasanan gelismelerin tüm sektör için umut verici oldugunu dile getirdi.

Turizm hareketliligi açisindan Almanya'nin da önemli bir yer tuttugunu anlatan Turhan, "Almanya'dan gelen ziyaretçilerin, genis bir yelpazede hizmetlerden yararlanan bir profil çizmesinden dolayi sektörün tüm paydaslari için önemli bir pazar. Basta Antalya olmak üzere Türkiye'deki tatil beldeleri Almanlar tarafindan ilgi görüyor. Rusya pazarinda yasandigi gibi Almanya'dan da yogun bir taleple karsilasabiliriz." diye konustu.

Turhan, Türkiye'nin helal turizm noktasinda dünyada esine az rastlanir bir hizmet kalitesi sundugunu ifade etti.



Yurt Dünya 17.08.2020 10:59:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da yangın çıkan apartmanda bulunan kenevir serasıyla ilgili yakalanan kişi tutuklandı

2

Alanya'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

4

Mersin'de 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin servis otobüsü şoförü tutuklandı

5

Adana'da "Aşırılık ve Radikalleşme" projesi kapsamında 8 ülkeden 40 genç bir araya geldi

6

Kahramanmaraş'ta depremzede 300 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi

7

Antalya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

8

Megisti-Kaş Yüzme Yarışı yapıldı

9

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

10

Mersin’de otluk ve ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü