Turizmciler "Her şey dahil" sisteminde kararlı

Turizmciler

Turizmciler "Her şey dahil" sisteminde kararlı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Turizm sektör temsilcileri, geçen yil Antalya'ya gelen 15 milyon 644 bin turistin tamamina yakinin tercih ettigi "Her sey dahil" sisteminin yeni dönemde de devam edecegini öngörüyor.

Denizi, kumu, günesi, tarihi ve kültürel degerleriyle ön plana çikan Antalya'daki otellerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sonrasi normallesme sürecinde alinacak tedbirler dogrultusunda, sezona hazirlik çalismalari sürüyor.

Personel ve misafirin sagligini korumak için lobiden plajlara, odalardan asansörlere, restorandan tiyatro salonlarina kadar otelin tüm bölümlerinde yeniliklere gidiliyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine, öncelikle salgindan kurtulmak gerektigini, insan sagliginin her seyden önemli oldugunu ifade etti.

Herkesin özgürce gezmek, yasamak ve seyahat etmek istedigini aktaran Atmaca, açiklanan sertifikasyonun önemli oldugunu bildirdi.

Özellikle personel arasinda sosyal mesafeyi korumaya çalistiklarini vurgulayan Atmaca, genel kullanim alanlarinda sosyal mesafeyi korumanin çok önemli oldugunu dile getirdi.

- "Her sey dahili kaldiralim' demek dogru degil"

Atmaca, sertifikasyon sisteminin daha hizli hareket etmelerini saglayacagini belirterek, söyle konustu:

"Sosyal medyada 'artik otellerde büfeleri, her sey dahili kaldirdilar' yönünde iddialar var. Geçen yil Antalya'ya gelen 15 milyon 644 bin turistin 15 milyonu 'her sey dahil' için geldi, bundan vazgeçemeyiz. Biz son 20 yilimizi 'her sey dahili' bu hale getirmek için ugrastik, yatirimlarimizi bu yönde yaptik. Bugün her sey dahilden geçiyorum diyerek, her sey dahilden vazgeçemezsiniz, geçmemeliyiz. Çünkü tüm tesislerin yapisi buna uygun. Dünyada her sey dahili en iyi yapan ülke Türkiye, en iyi yapan il de Antalya. Bu konuda kitap yazabilecek tecrübeye sahibiz."

"Her sey dahil" uygulamasinda da sosyal mesafe kriterlerine uyulmasinin önemine dikkati çeken Atmaca, personelin ve müsterinin sosyal mesafesini koruyup daha hijyenik, dezenfekte ortamlarda hizmet verilecegini söyledi.

Atmaca, turistlerin havuza, denize girmeye, barda oturup bir seyler içmeye, restoranda yemek yemeye geldigini vurgulayarak, "Tatile gelecekler bunun için para harciyor. O yüzden, 'pandemi süreci yasaniyor, her sey dahili kaldiralim' demek dogru degil." dedi.

- "Hijyen ve saglik odakli uygulamalar olacak"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Erkan Yagci da pandemi döneminde "her sey dahil" ile ilgili tartismalari dogru bulmadigini kaydetti.

Her sey dahil sisteminin pazarin bir gerçegi oldugunu vurgulayan Yagci, "Burada tüketici egilimleri ve talepleri dogrultusunda bakiyoruz. Dünyada en iyi uygulayan ülkelerin basinda Türkiye geliyor. Misafir istedigi sürece bu sistem devam edecektir, yeni dönemde de yerini koruyacaktir. Bu döneme özel hijyen ve saglik odakli uygulamalari var." diye konustu

Otellerin sertifikasyon sistemine göre düzenlenecegini belirten Yagci, her sey dahilin bu dönemde ilgi görecegini kaydetti.

Turizmde "her sey dahil" sisteminin gelistiricisi olarak bilinen Cem Kinay ise "Her sey dahil" sisteminin 30 yildir Türkiye'de çok gelistigini dile getirdi.

Bunun çok tercih edilen bir paket olduguna isaret eden Kinay, "Her sey dahil paketi, Türk turizmine çok sey katti. En iyi uygulayan ülke de Türkiye. Yerini korumaya devam edecektir." ifadelerini kullandi.



Politika 17.05.2020 12:20:28 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı