Turizmciler "Kurban Bayramı"nın hareketli geçmesini bekliyor

Turizmciler

Turizmciler "Kurban Bayramı"nın hareketli geçmesini bekliyor

ANTALYA/MUGLA (AA) - Bazi ülkelerden yurt disi uçuslarin da baslamasiyla turizmdeki hareketliligin arttigi Antalya ve Mugla'da, Kurban Bayrami'nda tesislerdeki doluluk oranlarinin yüksek olmasi bekleniyor.

Denizi, kumu, günesi kadar dogal güzellikleriyle de öne çikan turizm merkezlerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda misafirlere saglikli turizm hizmeti sunuluyor.

Önlemlerin üst düzey tutuldugu tesislerde, iç pazarin yani sira Ukrayna, Ingiltere, Kazakistan basta olmak üzere karsilikli uçuslarin basladigi ülkelerden gelen turistler, tatilini gönül rahatligiyla yapiyor.

Kurban Bayrami öncesi hazirliklarin tamamlandigi tesislerde, tatil süresinde hareketlilik bekleniyor.

- "Insanlar karantina sürecinde tatili çok özledi"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine, insanlarin karantina sürecinde tatili çok özledigini, bunun için turizm merkezlerine ilgi gösterecegini söyledi.

Kurban Bayrami sürecinde iç pazarin daha hareketli olacagina deginen Atmaca, "Su an otellerin büyük bölümünü iç pazar olusturuyor. Kurban Bayrami ile ilgili talepler devam ediyor. Önümüzdeki hafta daha fazla rezervasyon alacagimizi düsünüyorum. Bayram hareketli geçecek." dedi.

- "Kapali tesisler, bayramda açilacak"

Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani Burhan Sili, kapali tesislerin de bayram tatilinde açilacagini bildirdi.

Alanya genelinde bakanlik belgeli 25, belediye belgeli 50 civarinda otelin açik oldugunu anlatan Sili, "Açik otellerimizde aylik doluluklarimiz yüzde 50'ler seviyesinde. Agirlikli olarak iç pazar çalisiyoruz. Yurt disindan, özellikle Ukrayna'dan misafirlerimiz var. Bayram dolayisiyla bir talep söz konusu." dedi.

Sili, hareketliligin özellikle Kurban Bayrami'nin ikinci günü baslayacagini söyledi.

Tatile gelecek misafirlerin açik tesisleri görebilmeleri için Ingilizce ve Türkçe olarak "www.alanyaacikoteller.com" sitesini hazirladiklarini belirten Sili, "Kurban Bayrami'nda açik tesislerimizde yüksek doluluk bekliyoruz. Almanya ve Rusya'dan gelen haberlerle, agustosta hareketlilik artacak." ifadelerini kullandi.

- "Villalar eylül sonuna kadar dolu"

TÜRSAB Fethiye Yöre Temsil Kurulu Baskani Özgen Uysal ise ilçede küçük turistik tesislere büyük ilgi oldugunu dile getirdi.

Bölgedeki villalarin eylül sonuna kadar dolu oldugunu vurgulayan Uysal, "Konaklamali teknelerde yüzde 100 doluluk var. Bayramda yerli turist yogunlugu bekliyoruz. Vatandaslarimiz toplu tasima yerine kendi araçlariyla bölgeye tatile gelecek. Internet üzerinde tatil paketi satin alirken, mutlaka dikkatli olsunlar." degerlendirmesinde bulundu.

Fethiye Otelciler Birligi Baskani Bülent Uysal, bölgede salgin tedbirleriyle açilan otellerin misafirleri agirlamaya hazir oldugunu ifade etti.

Bayramla beraber bölgede yogunlugun artacagina dikkati çeken Uysal, "Bayram tatilini bölgede geçirecek tatilcilerimizin sagligi için açik tesislerimiz gerekli önlemleri aldi. Bunlarin denetimi de yapiliyor. Tatile geleceklerden de beklentimiz kurallara uymasi." diye konustu.




Politika 24.07.2020 11:52:30 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı