Turizmde en hızlı toparlanmanın Rusya pazarında olması bekleniyor

Turizmde en hızlı toparlanmanın Rusya pazarında olması bekleniyor

Turizmde en hızlı toparlanmanın Rusya pazarında olması bekleniyor

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, uçus yasagi ve ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehlikesi bittiginde en hizli toparlanmanin, Rusya pazarinda olacagini belirterek, "Çünkü Ruslar, Türkiye'yi çok seviyor." dedi.

AA muhabirinin, Antalya Il Kültür ve Turizm Müdürlügü verilerinden derledigi bilgiye göre, geçen yil kente 15 milyon 644 bin 108 turist geldi. Antalya, en fazla turisti ise ana pazar Rusya'dan karsiladi. 2015'te 2 milyon 838 bin 134, 2016'da 492 bin 349, 2017'de 3 milyon 796 bin 374 turistin geldigi Rusya'dan özellikle son üç yilda önemli artis kaydedildi.

2018'de 4 milyon 803 bin 860, geçen yil ise 5 milyon 582 bin 763 Rus misafirin geldigi turizm kentinde, tüm zamanlarin rekoru kirildi. Kente gelen turistlerin yüzde 35'ini olusturan Ruslar, deniz, kum ve günes tatilinin yani sira doga ve kültür turizmine de önem veriyor.

Tesislerde, özellikle "Her sey dahil" sistemini tercih eden Rus turistlerin, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda alinan uçus yasaklari kalktiktan sonra Antalya'ya yogun ilgi göstermesi bekleniyor.

- "Otellerimizi arayip 'açildi mi' diye soruyorlar"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dünyada vakalarin bitip uçuslarin bir an önce baslamasini beklediklerini söyledi.

Tesislerde Kovid-19 nedeniyle yogun tedbirler aldiklarini vurgulayan Atmaca, hem personelin hem de turistin sagliginin her seyden önemli oldugunu vurguladi.

Turizmde hizli toparlanma beklediklerini anlatan Atmaca, "Uçus yasagi ve Rusya'daki virüs tehlikesi bittiginde, en hizli toparlanma Rusya pazarinda olacak. Çünkü Ruslar, Türkiye'yi çok seviyor. Otellerimizi arayip 'Oteller açildi mi?, Ne tür önlemler var?' diye sürekli soruyorlar." dedi.

Turistlerin de bir an önce uçus yasaginin kalkmasini bekledigine dikkati çeken Atmaca, Rus misafirlerin de Türkiye'yi çok özledigini aktardi.

- "Ruslarin en sevdigi ülkeyiz"

Türkiye Turizm ve Gelistirme Ajansi Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kinay da Rusya'nin Türkiye için önemli pazarlardan biri oldugunu söyledi.

Ruslarin tatilini Türkiye'de geçirmek istedigini ifade eden Kinay, "Ruslarin en sevdigi ülkeyiz. Geçen sene yaklasik 7 milyon Rus, Türkiye'de tatil yapti. Rus misafirlerimizin uçuslar açilir açilmaz Türkiye'ye gelmek istedigi bilgisini aliyoruz. Türk turizmi de Ruslarin gelisine hazir. Antalya'da birçok otel sertifika programi aliyor." diye konustu.



Politika 14.07.2020 11:10:11 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, "Alanya Mitingi"nde konuştu:

2

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya Gazipaşa'da "halk buluşması"nda konuştu:

3

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'den Gökhan Zan'la ilgili açıklama:

4

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, suç duyurusunda bulundu

5

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, kütüphane açılışında konuştu:

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da proje tanıtım toplantısı ve iftara katıldı:

8

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da konuştu:

9

CHP Genel Başkanı Özel, Osmaniye Düziçi'nde "halk buluşması"na katıldı:

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Isparta'da gençlerle buluştu