"Turizmin başkenti"nde havadan ve karadan denetimler yapan jandarma kuş uçurtmuyor

"Turizmin başkenti"nde havadan ve karadan denetimler yapan jandarma kuş uçurtmuyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - "Turizmin baskenti" Antalya'da, havadan ve karadan yogun sekilde trafik ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili denetimlerini sürdüren jandarma ekipleri kurallara uymayanlara göz açtirmiyor.


Il Jandarma Komutanligi ekipleri, rutin olarak gerçeklestirdikleri denetimlerini son 3 günde arttirdi.

Yaklasik 100 personelin katilimiyla havadan ve karadan yürütülen denetimlerde, trafik düzeni ve güvenliginin yani sira alinan Kovid-19 tedbirleri ne iliskin de kontroller yapildi.

Gazipasa'dan Kas ilçesine kadar kara yolunun farkli bölgelerine kontrol noktalari olusturan ve sahillerde de denetimler yapan ekiplere, helikopter ile atli jandarma asayis timi, motosikletli trafik timleri eslik etti. Denetimlerde Mobil Plaka Tanima Sistemi bulunan araçlar ile 18 drone da kullanildi.

Anadolu Ajansi (AA) ekibinin de skorsky tipi helikopterden görüntüledigi denetimlerde havalanan trafik timleri, Konyaalti, Adrasan, Olimpos, Belek Turizm Merkezi, Çirali basta olmak üzere ünlü sahillerde ve kontrol noktasi olusturulan bölgelerde alçak uçus yapti.

Uçusta özellikle kiyida yogunluk olusan bölgeler tespit edildi. Tatilcilere, maske takmalari ve sosyal mesafe kuralina uymalari için uyarilar yapildi.

Yüksek teknolojili termal kameralarla trafik kurallarini ihlal ettigi belirlenen sürücüler, kontrol noktalarindaki ekiplere bildirildi. Noktalarda durdurulan sürücülere gerekli cezalar uygulandi.

Daha çok sag seritte uygunsuz durumda bekleme, agir tasitlarin uygunsuz serit kullanimi, hatali sollama, kask takmama, asiri hiz denetimi yapildi.

- Maske takmayan 65 kisiye ceza kesildi

Ayirca durdurulan sürücülere Kovid-19 salgini nedeniyle zorunlu haller olmadigi müddetçe evde kalmanin, sosyal mesafe kurallarina uymanin ve maske takmanin önemi hatirlatildi.

Denetimlerde 5 bin 400 araç kontrol edildi, kurallara uymadigi belirlenen 450 sürücüye 220 bin lira ceza verildi. Denetimlerde 36 araç trafikten men edildi, aranan 9 kisi yakalandi. Maske takmayan 65 kisiye de 58 bin 500 lira ceza kesildi.



Yurt Dünya 15.09.2020 12:12:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Büyükşehir Belediyesi yaz öncesi yollarda bakım ve onarım çalışmaları yürütüyor

2

Hatay'da sahilde erkek cesedi bulundu

3

Hatay'da tarihi binada çıkan yangına ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı

4

Adana'da asayiş uygulamalarında yakalanan 52 zanlı tutuklandı

5

Mersin'de iklimlendirme sistemiyle uyuşturucu üreten zanlı yakalandı

6

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Hatay'da 3 bin 10 paket kaçak sigara ele geçirildi

8

Hatay'da depremlerde aldığı hasarın ardından restore edilen cami ibadete açıldı

9

Adana'da trafik kazası tatbikatı yapıldı

10

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor