Turizmin başkentinde oteller hareketleniyor

Turizmin başkentinde oteller hareketleniyor

Turizmin başkentinde oteller hareketleniyor

ANTALYA (AA) - Dünyanin önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan Antalya'da, normallesme süreci kapsaminda Saglikli Turizm Belgesi'ni alan otele ilk müsterisi geldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yaklasik 2,5 aydir kapali olan turizmin baskentindeki bes yildizli oteller, normallesme süreci ile kapilarini müsterilerine açmaya basladi.

Yerli ve yabanci binlerce turistin tercih ettigi Belek Turizm Bölgesi'nde bulunan ve Türkiye'de "Saglikli Turizm Belgesi" alan ilk otel, ilk müsterisini de koronavirüs tedbirleri kapsaminda karsiladi.

Kente gelen ilk yerli turist Kayseri'den Derda Kürklü, 7 aylik hamile esi Öznur Kürklü ile 8 yasindaki ogullari Mustafa Alp Kürklü oldu. Otel girisinde alkislarla karsilanan Kürklü ailesinin giriste atesleri ölçüldü, maske ve dezenfektan verildi. Ayrica aileye kokteyl içecek takdim edildi.

Derda Kürklü, gazetecilere 90 gündür evde bulunduklarini söyledi. Daha önceden tatil plani yaptiklarini, ertelemeyi düsünürken otelin açildigini anlatan Kürklü, "Otel ile önceden görüstük, hijyen konusunda gerekli bilgileri aldik ve tatil yapmaya karar verdik." dedi.

Bir hafta tatil yapacaklarini aktaran Kürklü, keyifli bir hafta geçirmeyi umduklarini dile getirdi.

Derda Kürklü'nün hamile olan saglik çalisani esi Öznur Kürklü de önceleri biraz tedirgin olduklarini ancak otel yetkilileri ile yaptiklari görüsmeler ve uygulamalar hakkinda aldiklari bilgiler sayesinde tedirginliklerinin kalmadigini belirtti.

- "Rezervasyonlar artarak devam ediyor"

Otelin Kalite Müdürü Asuman Koçoglu da tesiste sosyal mesafe kurallarini dikkate alarak yeniden dizayn çalismalarini gerçeklestirdiklerini söyledi. Otelin belirli noktalarina dezenfeksiyon istasyonu kurduklarini ve personeli egittiklerini anlatan Koçoglu, restoranlarda masalarin, lobide koltuklarin, sahilde, havuz kenarlarinda sezlonglarin sosyal mesafe kuralina göre ayarlandigini anlatti.

Uyari levhalarinin dört dilde hazirlandigini ve tesisin tüm alanlarina asildigini aktaran Koçoglu, SPA, hamam, spor merkezinin de açik olacagini, bu alanlarda da gerekli önlemleri aldiklarini bildirdi. Sauna, masaj, buhar odasi gibi bölgelerin de randevu sistemi hizmet verecegini ve en fazla yarim saat kullanilacagini belirten Koçoglu, misafirin çikista dezenfekte edilecegini söyledi.

Ayrica Kovid-19 süphelisi misafirler için de kriterlere uygun izolasyon odasi olusturuldugunu vurgulayan Koçoglu, doktor tarafindan kontrolünün yapilacagini, gerektiginde hastaneye yönlendirilecegini aktardi.

Misafirler için bilgilendirme afisleri hazirlandigini dile getiren Koçoglu, "Salgina karsi nasil tedbir aldiniz, ne tür çalismalar yaptiniz? gibi çok soru geliyordu. Biz de bunlarla ilgili bir veri hazirladik, müsterilerimize sunduk. Bize güvenen ilk misafirlerimizi agirlamaya basladik. Normallesme adimlari ve bu haberlerle rezervasyonlar gün içinde artarak devam ediyor." dedi.

Koçoglu, güzel bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Spor 1.06.2020 17:53:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'nın 1. etabı başladı

2

Kempo IKF Dünya Şampiyonası, Antalya'da başladı

3

Eskrimde Uluslararası Çocuk Kupası, Antalya'da başladı

4

Hatayspor, Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürdü

5

Hatayspor, Başakşehir maçının hazırlıklarına devam etti

6

Hentbol Kadınlar Süper Liginde Konyaaltı Galip

7

Adana'da Seyhan Nehri üzerinde masa tenisi yarışmaları düzenlendi

8

TFF 2. Lig'deki Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçında kavga çıktı

9

Dünya Paratriatlon Kupası Mersin'de düzenlendi

10

Futbol: Trendyol Süper Lig