"Turizmin başkentinde" sezon uzuyor

"Turizmin başkentinde" sezon uzuyor

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Dünyanin önemli turizm destinasyonlarindan Antalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen güvenli ve saglikli tatil geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresleri arasinda bulunuyor.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalisma Grubu Baskani Recep Yavuz, AA muhabirine, Antalya turizmini Kovid-19 sürecinde Rusya, Ukrayna ve yurt disindaki Türk vatandaslarinin sirtladigini söyledi.

Ekimin ilk haftasinda yurt disindan Antalya'ya direkt olarak bin 206 uçus gerçeklestigini, bunun 500'ünün Rusya'dan, 200'ünün de Ukrayna'dan oldugunu aktaran Yavuz, iki ülkeden 188 bin misafirin bölgeye geldigini bildirdi.

Yavuz, eylülün ilk haftasinda 220 bin misafir agirlayan Antalya'nin ekime daha hizli basladigini aktararak, "Mayorka, Rodos, Girit ve Dubrovnik ekimin ilk haftasinda toplam 200 bin turist agirlarken, Antalya ayni dönemde 250 bin turistin tercih ettigi destinasyon oldu." dedi.

- "Dünyanin pes ettigi noktada, biz turizm yapiyoruz"

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, Ingiltere'nin Türkiye'den gelecek yolculara 14 gün karantina sarti getirmesinin Antalya'da tatilde olan Ingilizleri üzdügünü söyledi.

Ingiltere'nin bu kararindan vazgeçmesi için gerekli çalismalarin yürütüldügüne deginen Atmaca, özellikle kis turizmi için Ingiltere'nin önemli oldugunu, en kisa zamanda karantina sartinin kalkmasini beklediklerini ifade etti.

Atmaca, Antalya'nin Kovid-19 sürecinde 2,5 milyondan fazla yabanci turistin tercih ettigi destinasyon oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bu süreçte turist sayisindan daha önemli bir sey var. Türk turizmi, çok büyük onur ve gurur mücadelesi verdi, büyük bir basariya imza atti. Bugün dünyanin birçok destinasyonlari kapaliyken, Türkiye'nin hala birçok ülkeden turist aliyor olmasi hakikaten sektör adina büyük bir basari. Sayilardan daha ziyade en önemli konu dünyanin pes ettigi, dünyada turizmin bittigi dönemde hala turizm yapiyor olabilmek çok büyük bir basari."

- "Mutlu ayrilan turist, ziyaretçi sayisini artirdi"

Basarida Kültür Turizm Bakanliginin öncülügünde hazirlanan ve sektörün tüm paydaslarinca da sahiplenilen "Güvenli Turizm Sertifikasi" programinin etkili olduguna deginen Atmaca, bu konuda emegi geçenlere tesekkür etti.

Güvenli Turizm Sertifika Programi haziranda gündeme geldiginde bu kadar ilgi görecegini hiç düsünmediklerini anlatan Atmaca, sertifikanin dünya genelinde önemli bir güven duygusu olusturduguna dikkati çekti.

Atmaca, sertifikayla turizm alaninda çok ciddi tedbirler alinip, uygulandigini belirterek, söyle konustu:

"Çok zorlansak da çok büyük özveriyle çalistik, basardik. Ülkemize gelen her turist büyük bir mutlulukla, keyifle döndükçe ülkemize, kentimize gelen turist sayisi artmaya devam etti. Antalya'ya sadece eylülde bir milyondan fazla turist geldi. Bunun en büyük nedenleri dogru ürün, dogru fiyatlandirma, dogru hizmet, dogru ürün kalitesi ve daha da önemlisi güvenli turizm sertifikasi."

- "Güvenli hizmet veren nadir destinasyonlardan biri Türkiye"

Ingiltere'den gelen turist sayisinda düsüs yasanirken Rusya'dan gelen turist sayisinda ise artisin devam ettigine isaret eden Atmaca, eylül ayinin iyi geçtigini, ekimin de iyi geçmesini beklediklerini dile getirdi.

Ruslarin ekim ve kasimda da gelmeye devam edeceginden umutlu oldugunu aktaran Atmaca, "Su anda insanlarin seyahat edebilecegi çok yer yok, güvenli hizmet veren nadir destinasyonlardan biri Türkiye." dedi.



Politika 13.10.2020 11:34:45 0
Anahtar Kelimeler: "turizmin başkentinde" sezon uzuyor

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı