"Turizmin başkenti"nde spor tesisleri coşkulu günlere hazırlanıyor

"Turizmin başkenti"nde spor tesisleri coşkulu günlere hazırlanıyor

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Cografi yapisi ve iklim özellikleri nedeniyle spor turizmi potansiyeli yüksek destinasyonlar arasinda yer alan Antalya'daki spor tesisleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrasina hazirlaniyor.

Dört mevsim spor yapilmasina elverisli iklim kosullarina sahip ve cografi zenginlikleriyle alternatif faaliyetlere uygun Antalya'da, 185'i kamu kurumlarina, 749'u özel sektöre ait 934 spor tesisi, Kovid-19 salgini nedeniyle sessizlige büründü.

"Turizmin baskenti" olarak adlandirilan kentte, eski günlerini arayan modern, kaliteli tesislerin birçogu, Kovid-19 sonrasi dönem için tadilata ve bakima alindi.

 

- Hacicaferoglu: "Tesislerimiz öksüz kaldi"

 

Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kentin birçok unsuru içinde barindiran essiz destinasyonlardan biri oldugunu söyledi.

Kovid-19 salgini dolayisiyla tüm planlarin yeniden yapildigini aktaran Hacicaferoglu, birçok ulusal ve uluslararasi organizasyonun ertelendigini ya da iptal edildigini dile getirdi.

Güçlü bir altyapiya sahip Antalya'da bine yakin tesis bulundugunu vurgulayan Hacicaferoglu, "500'ün üzerinde tenis kortumuz, 200'ün üzerinde futbol sahamiz mevcut. Tesis anlaminda zengin bir iliz. Tabiri caizse tesislerimiz öksüz kaldi. O tesisler sporcularla ve seyircilerle çok güzel oluyor. Insallah en kisa sürede koronavirüs riski biter ve gençlerimizi, sporcularimizi yeniden tesislerimizde agirlariz. Bundan sonraki dönemde tesislerimiz tekrar sporcularimiz ve seyircilerimizle civil civil hale gelir. Bu süreçten en çok etkilenen illerden biri Antalya oldu. Su an tesislerimizi kullanamiyoruz ama dönüsün çok daha muhtesem, güçlü olmasi için bakim ve tadilat çalismalarini yapiyoruz." diye konustu.

Hacicaferoglu, "evde kal, hareketsiz kalma" sloganiyla antrenman programi hazirlanan gençlerle baglarini koparmadiklarini, sporcularin dijital ortamda önemli çalismalar yaptiklarini sözlerine ekledi.

 



Spor 26.04.2020 12:09:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Başkan Taşdelen istifa etti

2

Bahçe Belediye Başkanı Kadıoğlu her yerde

3

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Gazi Jandarma Üsteğmen Selahattin Erdem’i Evinde Ziyaret Etti

4

Kadirli’de Traktör Devrildi 4 Kişi Yaralandı

5

Tüdkiyeb Genel Başkanı Nihat Çelik, Bingöl’de Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birlik Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

6

Yalçın’dan Güral'a Plaket

7

Bahçe’de Deaşlı şahıs yakalandı

8

Osmaniye’de Özel Heyecanı

9

Müteahhitler Birliği’nden Etkinlik

10

Huzurevinde Nikah Töreni