"Turizmin başkenti"ndeki otellerde "izolasyon odaları" oluşturuluyor

"Turizmin başkenti"ndeki otellerde "izolasyon odaları" oluşturuluyor

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Kültür ve Turizm Bakanliginca, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde, turistik tesisler için belirlenen kriterler kapsaminda Antalya'daki otellerde "izolasyon alanlari ve odalari" olusturulmaya baslandi.

Tesislerin, Bakanligin açikladigi "Saglikli Turizm Sertifikasyonu" alabilmeleri için belirlenen kriterler çerçevesinde agirladigi turist sayisi bakimindan "Turizmin baskenti" olarak nitelendirilen Antalya'daki konaklama sektörü yogun çalisiyor.

Otellerin pek çok bölümünde sosyal mesafe kuralina göre çalismalar gerçeklestirilirken, özellikle salgin nedeniyle belirtileri süpheli bulunan misafirler için de "izolasyon odalari" olusturuluyor.

- Sertifikasyon sistemi yol gösterici

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskani Erkan Yagci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, misafirlerde olusan salgin psikolojisinin giderilmesi için sertifikasyon sisteminin önemine degindi.

Sertifikasyon sisteminin yol gösterici olduguna dikkati çeken Yagci, "Otellerdeki yeni uygulamalarla hem misafirlerimizin, hem çalisanlarimizin, hem de toplum sagligini güvence altina almaya çalisiyoruz." dedi.

- Misafirin konustugu dilde saglik hizmeti sunulacak

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelin Genel Müdürü Ali Kizildag da salgin süreci basladiktan sonra Cumhurbaskanligi, Saglik Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanliginin sürecin yönetilmesiyle ilgili turizm sektörüyle sürekli iletisim içerisinde kaldigini bildirdi.

Sektörün bütün bilesenleriyle gelismeleri dikkatle izlediklerini vurgulayan Kizildag, bütün genelgeleri hem taslak halindeyken hem yayinlandiktan sonra incelediklerini dile getirdi.

Kizildag, toplantilar düzenleyerek uygulamalari tartistiklarini, yapilmasi gereken tüm prosedürleri hazirladiklarini belirterek, söyle konustu:

"Otellerde hummali bir çalisma yaptik. Tüm misafir ve personelin isilari, termal kameralar veya ates ölçerle ölçülecek. Uygun görülürse dezenfeksiyon tünelinden geçirilecek. Mutlaka otelin tüm girislerine hijyen paspaslari konulacak, departmanlararasi geçislerde de hijyen paspaslari kullanilacak. Herhangi süpheli bir durumu olmasi halinde misafiri veya personeli otele hiç almadan, disarida organize ettigimiz izole odasinda müsahede altina alacagiz. Doktorlar ve saglik personeli gerekli kontrollerini yapip, eger gerek görülürse en yakin hastaneye yine tam tesekküllü bir ambulansla transferleri saglanacak. Turizm sektöründe yeni kriterlere göre eglence kadar saglik da ön planda olacak. Biz misafirin sagligi için tüm tedbirleri aldik, her konuda haziriz."

Gelen misafir hangi dili kullaniyorsa o dilde saglik hizmeti sunulacagina deginen Kizildag, otellerinde çok iyi yabanci dil konusan personelin bulundugunu aktardi.

- Doktor gözetiminde saglik kontrolü

Otelin izolasyon odasinda çalismalari denetleyen Kat Hizmetleri Müdürü Selda Cümbüs de doktor, hemsire ve ambulansin 24 saat hazir bekledigini ifade etti.

Odada doktor gözetiminde saglik kontrollerinin yapildigini vurgulayan Cümbüs, "Süpheli kisinin, atesi ölçülüp gözetlenecek. Hastanin solunumuyla ilgili bir sikinti olursa oksijen cihaziyla destek verilecek. Kalp ve yüksek tansiyon gibi rahatsizligi varsa monitörden kandaki oksijen degerlerine bakilip, nabzi ölçülecek. Olasi hastalik süphesi tasiyan kisinin baska alanlarda ve kisilerle temasinin en aza indirilerek, hastaneye sevki daha çabuk gerçeklestirilecek." diye konustu.



Yurt Dünya 22.05.2020 10:56:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraşlı afetzede kadınlar, kurslarda ürettikleri ürünlerin satışıyla aile bütçesine katkı sağlıyor

2

Alanya'da park halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Aspendos "Gençlik ve Spor Gösterisi"ne sahne oldu

4

Adana'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

5

Hatay'da sulama kanalına giren çocuk boğuldu

6

Serik'te ambulansla otomobil çarpıştı

7

Osmaniye'den kalp kasında kalınlaşma teşhisiyle gelen hasta Diyarbakır'da sağlığına kavuştu

8

Adana merkezli "Ayar-3" operasyonlarında yakalanan 10 şüpheli tutuklandı

9

Adana ve çevre illerde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

10

Züccaciye sektörü, ihracatta dünyada ilk 5'e girmeyi hedefliyor