"Turizmin başkenti"ndeki sertifikalı oteller "güven" verdi

"Turizmin başkenti"ndeki sertifikalı oteller "güven" verdi

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Yaklasik 3 ayda 3 milyondan fazla yabanci turisti agirlayan Antalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde misafirlerine güvenli ve saglikli hizmet sundu.

Denizi, günesi, sahilleri, tarihi ve dogasiyla yerli ve yabanci turistlerin adresi olan Antalya, bu yil Kovid-19 nedeniyle turizm sezonuna geç basladi.

Agustosta uçak seferlerinin baslamasiyla Rusya, Ukrayna, Almanya, Ingiltere basta olmak üzere yaklasik 160 ülkeden turist çeken kent, "Güvenli Turizm Sertifikasi" alan otellerle turizme hizmet verdi.

Antalya Valisi Ersin Yazici, AA muhabirine, otellerde belirlenen kriterler dogrultusunda güvenli hizmet verildigini söyledi.

Salgin sürecinde kente gelen turist sayisinin 3 milyonu geçtigini, bunun da önemli bir rakam oldugunu belirten Yazici, "Insanlara güven veriyoruz ki gelmeye devam ediyorlar. Turizmcilerle yaptigimiz görüsmede ekim sonuna kadar dolu gözüküyoruz, rezervasyonlar tamam." dedi.

Kasim rezervasyonlarina iliskin ise net bilginin olmadigina deginen Yazici, salgin sürecinde insanlarin uzun süreli degil, birkaç haftalik tatil karari alabildiklerini dile getirdi.

Antalya'nin saglikli tatil konusunda güven verdigini anlatan Yazici, "Ekimi iyi kapatacagiz. Eylül ve ekim kadar yogun olmamakla birlikte kasimda da hareketliligin devam edecegi ümidini tasiyoruz. Su ana kadar 3 milyondan fazla misafiri agirladik. Isimizi iyi yaptigimizi degerlendiriyorum, bu açidan otelcilerimizi, sektördeki tüm çalisanlarimizi kutluyorum." diye konustu.

- "Süreci iyi yönettigimizi degerlendiriyorum"

Kültür ve Turizm Bakanliginin öncülügünde baslatilan Güvenli Turizm Sertifika Programi'nin da turizme önemli katki sagladigina dikkati çeken Yazici, sertifika almayan otelin açilmadigini hatirlatti.

Dünyada taninan bir kent olan Antalya'daki çogu otelin sertifikayla hizmet verdigini dile getiren Yazici, "Güvenli Turizm Sertifikasi'na sahip birçok otelimizde bugüne kadar sükürler olsun ki hiçbir olumsuzluga rastlanmadi. Birçok otelde denetim yaptik. Hem çalisanlar olarak hem misafirlerimiz olarak süreci iyi yönettigimizi degerlendiriyorum." ifadelerini kullandi.

Yazici, sehrin ve diger sektörlerdeki esnafin da turizm konusunda salgina karsi tedbirlere uygun hareket ettiklerini belirtti.

Ruslar ilk gelmeye basladiginda zaman zaman salgina iliskin çesitli elestirilerin ortaya atildigini animsatan Yazici, "Rus misafirlerimizin sayisi 1 milyon 700 bini buldu. Bunlarla ilgili de korkulacak hiçbir sey olmadi." dedi.

Kentte sezonun uzadigina deginen Yazici, geçen yil kadar olmasa da kasimda da turist agirlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

- Turizm gelirinin üçte biri Antalya'dan

Antalya'nin Türk turizmine ve ekonomisine büyük katki sagladigina isaret eden Yazici, "Türkiye'nin turizm gelirlerinin yaklasik üçte biri bu sehirden saglaniyor." seklinde konustu.

Kovid-19 nedeniyle dünya genelinde rakamlarda düsüs olduguna dikkati çeken Yazici, bu durumdan Antalya'nin da etkilendigini kaydetti.

Kentin kis aylarinda da turizme hizmete devam edecegini anlatan Yazici, kongre turizmiyle ilgili beklemede olduklarini söyledi.

Kongre turizminin özellikle ocak, subat, martta yogun sekilde yapildigini belirten Yazici, salgin süreci nedeniyle kongrelerin önceden planlamasinin yapilamadigini, bu nedenle birçok organizasyonun gerçeklestirilemeyecegini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 25.10.2020 12:34:08 0

İlginizi Çekebilir

1

ANSİAD 2024 yılı sekizinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

2

Isparta'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ediyor

3

Antalya ve Muğla'daki fuhuş operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

4

Burdur'da hasara neden olan yangınlar söndürüldü

5

Hatay’da sahte evrakla devre mülk satışı yapan 4 şüpheli tutuklandı

6

Mersin'de engelli öğrencilerden jandarmaya ziyaret

7

Samandağ'da ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi

8

Depremde kaybettikleri arkadaşları anısına hatıra ormanı oluşturdular

9

Antalya'da yangın çıkan evde mahsur kalan Alzheimer hastası yaşlı adamı oğlu kurtardı

10

Antalya'da kaybolan işitme engelli kadını arama çalışmaları sürüyor