"Turizmin başkenti"ne girmek için her yola başvuruyorlar

"Turizmin başkenti"ne girmek için her yola başvuruyorlar

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çalismalari kapsaminda, kent merkezi ile ilçelere giris ve çikislarda denetimler büyük bir titizlikle araliksiz sürdürülüyor.

Agirladigi turist sayisi bakimindan "turizmin baskenti" olarak nitelendirilen Antalya'da, Kovid-19'un Türkiye'de görülmesinden itibaren tedbirler çok siki uygulaniyor.

Seyahat kisitlamasinin kaldirildigi büyüksehirler arasinda yer alan kentte, birlikte çalisan polis ve jandarma ekipleri denetim ve uygulamalarini artirdi.

Saglik ekiplerinin de görev yaptigi uygulama noktalarinda, vatandaslarin atesleri ölçülüyor, gerekmedikçe disariya çikmamalari konusunda uyarilarda bulunuluyor.

Kentin 22 yol kontrol ve arama noktasinda görevlendirilen 500 kisilik ekip, gece gündüz demeden herkesin sagligi için görev yapiyor. Köy yollarinda da denetimleri ihmal ekipler, hava sicakliginin arttigi günlerde bile görevlerinden hiç taviz vermiyor.

Araçlari tek tek durduran ekiplere, narkotik dedektör köpekleri de eslik ediyor.

- Kente girmek isteyen 3 bin 989 araç sürücüsü geri çevrildi

Durdurduklari araçlardaki sürücü ve yolculara seyahat belgelerini ya da görev kagitlarini soran ekipler, salginin basladigi günden bu yana kente kaçak girmek isteyen 3 bin 989 araç sürücüsünün geçisine izin vermedi.

Seyahat kisitlamasinin bulundugu illerden gelenler de geri gönderilerek sehre alinmiyor.

Ekipler, vatandaslari sosyal mesafe ve maske kullanimi konularinda da uyariyor.

- "Portakal bahçemi sulamaya geldim"

Öte yandan kente giris yapmak isteyen birçok kisi de yalan beyanda bulunuyor, çesitli bahanelere siginiyor.

Plakalari tek tek Plaka Tanima Sistemi'nden (PTS) sorgulayan ekipler, araçlarin hangi güzergahtan kente geldiklerini belirliyor. "Burdur'dan geliyoruz", "Isparta'dan geliyoruz" gibi yalan beyanda bulunan bazi otomobil sürücülerinin PTS kayitlarinda Ankara ve Istanbul'dan yola çiktiklari ortaya çikinca büyük saskinlik yasadiklari ifade ediliyor.

Bazi sürücülerin de "Portakal bahçemi sulamaya geldim". "Zeytinlerimi toplayacagim", "Annem hasta, onu görmeye geldim", "Araç kullanmayi bilmeyen aileme soförlük yapip onlari memleketime götürecegim", "Cenazemiz var", "Annemi özledim" gibi bahanelerle kente girmeye çalistigi ögrenildi.

Yapilan sorgulamalarda bu gerekçelerin de asilsiz çiktigi belirtildi.



Yurt Dünya 18.05.2020 12:14:07 0