Türk dünyasının usta ozanları Ankara’da atıştı

Türk dünyasının usta ozanları Ankara’da atıştı

Türk dünyasının usta ozanları Ankara’da atıştı

Türk dünyasının dört bir yanından Ankara’ya gelen ozanlar kıyasıya atıştı. Ortaya birbirinden eğlenceli görüntüler çıktı.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 30’uncu yılına özel Uluslararası Ozanlar Atışması düzenledi. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Türk dünyasının dört bir yanından gelen usta ozanlar kıyasıya atıştı.
Atışmalar kimi zaman ateşlendi, kimi zaman duruldu. Bazı ozanlar ağızlarına iğne aldı, ellerinde sazla zor anlar yaşayarak atıştı. Ortaya birbirinden eğlenceli görüntüler çıktı.
Programın açılışında konuşan Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, ozan atışmasının Türk dünyasının önemli manevi bir değeri ve mirası olduğunu vurguladı.
Ağzına iğne alarak atışan ozanlardan Mustafa Aydın, atışma kültürünün çok uzun yıllara dayandığını ifade etti.


Güncel 30.10.2021 17:03:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Medicana'dan yeni H3N2 grip varyantı uyarısı

2

Antakya'da sis etkili oldu

3

Osmaniye’de otobüste 277 kaçak cep telefonu ele geçirildi

4

Opel Mokka GSE'ye "2025 Altın Direksiyon Ödülü"

5

Burdur'da yeni evlenen çift, kitap fuarını ziyaret etti

6

Pilates Gelişim Semineri, Antalya'da başladı

7

Adana'da evinde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

8

"Özellikli İşletme Ödülü" alan Antalya'daki tesis, yöresel ürünlere de ağırlık veriyor

9

Citroen'den aralık ayına özel sıfır faizli finansman desteği

10

Türk Kızılayın Gazze için hazırladığı 19. "İyilik Gemisi" Mersin limanından uğurlandı