Türk halk müziği sanatçısı Abdurrahman Kızılay adı açılan parkta yaşayacak

Türk halk müziği sanatçısı Abdurrahman Kızılay adı açılan parkta yaşayacak

Türk halk müziği sanatçısı Abdurrahman Kızılay adı açılan parkta yaşayacak

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçedeki Sancaktepe Mahallesi’nde Türk halk müziği sanatçısı ve besteci Abdurrahman Kızılay’ın ismini taşıyan parkın açılışını gerçekleştirdi.
Keçiören Belediyesi tarafından 12 Aralık 2010 tarihinde hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı Abdurrahman Kızılay’ın adının verildiği park, Kızılay’ın ölüm yıl dönümünde hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Abdurrahman Kızılay hem bir sanatçı Kerkük için Türkmeneli için yazan, çalan ve söyleyen bir sanatçıydı ama Türkmeneli için yanık söylerdi. Tabii inanın yüreğini açsanız yine Türkmeneli çıkardı yüreğinden. Bir dava adamıdır Abdurrahman Kızılay, dolayısıyla bu dava adamlarının, bu yiğit insanların, bu yüreklerin kahramanları ölümsüzdür zaten” ifadelerini kullandı.

“Abdurrahman ağabey kıyamete kadar var olacak”
Kızılay’ın ölümsüz eserlere imza attığını belirten Başkan Altınok, “Abdurrahman Kızılay, Türk milleti var olduğu sürece var olacak. Abdurrahman ağabey kıyamete kadar var olacak. Biz bugün var, yarın yokuz. Herkes fani ama yazdıklarıyla, söyledikleriyle, gönül nağmeleriyle, hoyratlarıyla gönüllerimizi, yüreklerimizi coşturan, pasını silen Abdurrahman Kızılay, Türk milletinin kalbinde ve yükseklerde yaşamaya devam edecek. Burası en işlek caddelerimizden. Böyle yer bulmanız mümkün değil. Biyografisini buraya yazdık. Gençlerimiz, çocuklarımız, aileler, oturanlar veya yoldan geçenler bu parkta Abdurrahman Kızılay’ı öğrensinler, baksınlar ki Abdurrahman Kızılay kimdir. Abdurrahman Kızılay yiğit bir Türk dünyası sevdalısı, bir Türkmeneli davasının sevdalısı, mücadele adamıdır. Bir kahramandır, bir yiğittir Abdurrahman Kızılay. Dolayısıyla ismini bu parka vermek nasip oldu” şeklinde konuştu.


Güncel 12.12.2021 16:30:08 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi