Türk Kızılay Saimbeyli'de butik mağaza açtı

Türk Kızılay Saimbeyli

Türk Kızılay Saimbeyli'de butik mağaza açtı

ADANA - Türk Kızılay tarafından Saimbeyli'de, ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz faydalanacağı giyim mağazası açıldı.

Türk Kızılay ve Saimbeyli Belediyesi işbirliğinde Saimbeyli Belediyesi Hizmet Binası'nın zemin katında açılan mağazadan aylık yaklaşık 500 kişiye giyim desteğinde bulunulacak.

Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, açılış töreninde, ülke çapında 218'inci mağazayı hizmete açtıklarını söyledi.

Kızılayın 86 milyondan aldığı enerji ve destekle dünyanın her tarafında iyilik hareketi sürdürmeye devam ettiğini anlatan Saygılı, "Kızılayın görevi, ulusal, yerel ve uluslararası boyutta yaralara merhem olmak. Tüm kardeşlerimiz burada giyim kuşamla ilgili tüm ihtiyaçlarını alacaklar ve dolayısıyla yaralarına merhem olacağız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mahmut Dal da ilçede sosyal dayanışma ve yardımlaşma ruhunu güçlendirecek önemli bir adım atıldığını belirtti.

Butik mağazasının ihtiyaç sahiplerine destek olmanın yanı sıra birlik ve beraberlik duygularını pekiştirecek bir merkez olacağına dikkati çeken Dal, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki butik bizlere sadece maddi destek sağlamakla kalmayacak insanlarımızın yüzüne tebessüm, yüreğine umut taşıyacaktır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yaşlılarımızın hayatına dokunacak olan bu projenin ilçemizin sosyal dokusunu daha da geliştireceğine inancım sonsuzdur. Saimbeyli Belediyesi olarak bundan sonra da kızılayın her türlü faaliyetine tam destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek mağaza açıldı.

Törene Kaymakam Emre Aydın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



Yurt Dünya 18.09.2025 16:07:02 0

İlginizi Çekebilir

1

İSG "Sabiha Gökçen'in İzinde" serisinin üçüncü buluşmasını düzenledi

2

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta konuştu:

3

Bakan Yumaklı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası açılışında konuştu:

4

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta TARDİP Projesi'nin tanıtım programında konuştu:

5

Bozyazı'da emniyet, jandarma ve sahil güvenlik mensuplarına başarı belgesi verildi

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Adana'da temaslarda bulundu

7

Adana'da "Akdeniz Diyabet Akademisi 7. Toplantısı" düzenlendi

8

Adana'da sigara bırakma poliklinikleri geçen yıl 5 bin 782 kişiye hizmet verdi

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

10

Eğirdir Gölü'ne Aksu Havzası'ndan yıllık 42 milyon metreküp su aktarılacak