Türk Polis Teşkilatı 178. yıl dönümü Akyurt’ta kutlandı

Türk Polis Teşkilatı 178. yıl dönümü Akyurt’ta kutlandı

Türk Polis Teşkilatı 178. yıl dönümü Akyurt’ta kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü Akyurt’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
"Polis Nizamnamesi" adıyla 10 Nisan 1845’te kurulan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü Akyurt’ta sade bir törenle kutlandı. Akyurt İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Baloğlu ve polis memurlarının katılımı ile gerçekleşen törende Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
Törende konuşan Trafik Büro Amiri Murat Yeni, insanların en temel idealinin huzur ve mutluluk içinde yaşamak olduğunu belirterek, "Bunun için insanların karşılıklı güven, dayanışma ve kaynaşma içerisinde olmaları ve belli bir hukuki düzene sahip olmaları gerekmektedir. Hayat korku ve endişeden arındırılıp güvene kavuştukça güzeldir" dedi.
Yeni, devletin birinci görevinin kamu düzenini korumak olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Devlet, toplumsal düzeni korumak ve onu yeni şartlara uydurarak sürdürmek için vardır" ifadelerini kullandı.


10.04.2023 16:14:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı