Türk şirketi BDY Group, Rus LPG firmasını satın aldı

Türk şirketi BDY Group, Rus LPG firmasını satın aldı

Türk şirketi BDY Group, Rus LPG firmasını satın aldı

ISTANBUL (AA) - LPG toptan satis, lojistik, depoculuk ve madencilik alanlarinda faaliyet gösteren BDY Group'un Üst Yöneticisi Koray Güzelderen, Türkiye'nin en büyük depolama kapasiteli LPG terminalini bünyesinde bulunduran Rus menseli Petgaz AS'yi satin alarak önemli bir yatirima imza attiklarini bildirdi.

Güzelderen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2012'de BP'nin Rus sirketi Petgaz BV'ye sattigi Petgaz AS'yi almak üzere 3 ay önce görüsmelere basladiklarini anlatti.

Söz konusu görüsmelerin tamamlandigini aktaran Güzelderen, "64 bin 150 metreküp kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük depolama kapasiteli LPG terminaline sahip Petgaz AS'yi satin alarak önemli bir yatirima imza attik. Tamamladigimiz satin alma isleminin LPG faaliyetlerimizi ileriye tasimada kilit rol oynayacagini düsünüyoruz." seklinde konustu.


- "Madencilik ve insaat sektöründe de ülkemize yeni yatirimlar kazandirmayi hedefliyoruz"


LPG terminaliyle iç ve dis pazardaki faaliyetlerini artirarak LPG tedariki saglamaya devam edeceklerini belirten Güzelderen, sunlari kaydetti:

"Hatay Dörtyol'da bulunan terminalden Akdeniz piyasasindaki ihracat payimizi artirmayi ve buna bagli olarak Avrupa ülkelerine ihracat yaparak pazarimizi genisletmeyi hedefliyoruz. BDY Group olarak, LPG ve petrol sektöründe yenilikçi bir sekilde yatirim firsatlarini degerlendiriyoruz. Bunun disinda halihazirda çalismalarimizin oldugu madencilik ve insaat sektöründe de ülkemize yeni yatirimlar kazandirmayi hedefliyoruz.

Sektör içi ve sektör disi firsatlari degerlendirerek sürdürülebilir ve dengeli büyümeyi saglamak için çalismalarimiza hiz verdik. Yatirimlarimizda, ülke ekonomisine katki saglamayi ve yeni istihdam olanaklari olusturmayi hedefliyoruz."


- "Satin alma, Türkiye'nin enerji güvenligi açisindan da önemli "


Koray Güzelderen, BDY Group'un, Petgaz'i satin almasiyla lojistik ekibi ve araç filosunun da genisleyecegini, böylece sadece lojistik tarafinda yaklasik 100 kisiye yeni istihdam imkani saglayacagini bildirdi.

Söz konusu satin almanin Türkiye'nin enerji güvenligi açisindan da önemli oldugunu vurgulayan Güzelderen, "Uluslararasi LPG piyasasinda büyük aktörlerle partnerlik yapma imkani dogacak ve bu sayede ülkemize yeni yatirimcilar çekilebilecek." dedi.



Politika 26.07.2020 10:55:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: