Türk Telekom ilk yarıyı rekorlarla kapattı

Türk Telekom ilk yarıyı rekorlarla kapattı

Türk Telekom ilk yarıyı rekorlarla kapattı

ISTANBUL (AA) - Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, "Bu yilin ilk yarisinda net karimiz 1,6 milyar TL ile halka arzdan bu yana görülen en yüksek seviyede gerçeklesirken, yatirim harcamalari da 2020’nin ilk yarisinda geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 36 artarak 2,1 milyar TL’ye çikti." dedi.

Türk Telekom, 2020 yili finansal sonuçlarini Istanbul’da düzenlenen bir basin toplantisiyla duyurdu.

Önal, toplantida yaptigi konusmada, tüm dünyanin kriz yönetimine geçtigi bir dönemi güçlü altyapi, çevik yönetim, etkin karar alma mekanizmalari, 34 bin çalisan ve yetkin saha ekibi sayesinde basariyla atlattiklarini belirterek, sabit genis banttan mobile, TV’den dijital ürünlere kadar zengin ürün portföyü ile tüm Türkiye’nin talebini karsilayarak "hayati eve sigdirdiklarini" söyledi.

Türk Telekom'un faiz, amortisman ve vergi öncesi karinin (FAVÖK), son 12 yilin en yüksek ilk 6 aylik degeri olan 6,2 milyar TL’ye ulastigini ve ilk yari yilda FAVÖK marjinin ise 46,8 oldugunu aktaran Önal, "2020’nin ilk alti ayinda 13,3 milyar TL gelir elde ederek, ilk alti aylik dönemler içerisindeki en yüksek büyüme performansina ulastik .Güçlü operasyonel performans ve yabanci para riskinin azaltilmasi ile düsen finansal giderler, Türk Telekom’a, 1,6 milyar TL net kar olarak yansidi.

Bu yilin ilk yarisinda net karimiz halka arzdan bu yana görülen en yüksek seviyede gerçeklesirken, yatirim harcamalari da 2020’nin ilk yarisinda geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 36 artarak 2,1 milyar TL’ye çikti." dedi.


- "Abone sayimiz 48,7 milyona ulasti"


Yilin ilk yarisinda 878 bin net abone kazanarak toplam 48,7 milyon aboneye ulastiklarini bildiren Önal, sunlari söyledi:

"Sabit genis bant internet aboneleri, yilin ilk yarisinda 857 bin net abone kazanimi ile halka arzdan bu yana en yüksek ilk yari abone artisini kaydederek toplam 12,2 milyona yükseldi. Sabit genis bant Müsteri Basina Ortalama Gelir (ARPU) ikinci çeyrekte, 2011 yilindan bu yana en yüksek yillik büyümeyle yüzde 14,4 artti. Fiber abone sayisi yilin ilk 6 ayinda, yillik yüzde 26 artis ile 4,8 milyona ulasti. Mobil abone sayisi ise 22,8 milyon olurken sabit seste, yeni 333 bin net abone ile 2008 yilindaki halka arzdan bu yana en yüksek alti aylik net abone kazanimi kaydedildi."


- "Yerel para ile ticarette ilk adimi attik"

Önal, "Son alti çeyrektir araliksiz düsmeye devam eden Net Borç/FAVÖK oranimiz, güçlü karliligimizi ve artan nakit akisi saglama kapasitemizi yansitarak ikinci çeyrekte 1,31x seviyesine geriledi. Haziran ayi itibariyla, Çinli firmalar ile gerçeklestirdigimiz ticari islemlerde Çin yuani kullanarak, yerel para ile ticarette ilk adimi attik. Bu adim, gelir tablomuzun kur hareketlerine karsi hassasiyetinin ve üçüncü para birimlerine olan bagimliligin azaltilmasi yönünde önem arz ediyor." ifadelerini kullandi.

Stratejilerini uygulamaya devam ederken, 2020 öngörülerini koruduklarini aktaran Önal, üç yil aradan sonra 602 milyon TL temettü dagitarak, hissedarlara deger katma taahhüdünü bir kez daha ortaya koyduklarini vurguladi.


- "2019'da kazandigimizdan daha fazla sabit genis bant abonesi kazandik"


Özellikle evde kalma sürelerinin en yogun oldugu nisan ve mayis aylarinda sabit genis bant ve hizli internet erisimine talebin çok güçlü oldugunu belirten Önal, sunlari kaydetti:

"Sabit genis bantta abone basina aylik ortalama data kullanimi yilin ikinci çeyreginde bir önceki çeyrege göre yüzde 20 artti. 2020’nin ilk 6 ayinda abone basina aylik ortalama sabit data kullanimi ise 178 GB ile geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 42 yükseldi. Penetrasyonu artirirken, hizli erisim, evden çalisma, online egitim ve evde eglenceli vakit geçirme gibi ihtiyaçlara da cevap verdik. Bu yilin ikinci çeyreginde, 2019 yilinin tamaminda kazandigimizdan daha fazla sabit genis bant abonesi kazandik."


- "Kesintisiz iletisimi saglamaya odaklandik"


Ümit Önal, Türkiye’nin dört bir yaninda 314 bin kilometreye ulasan güçlü fiber agiyla bu süreçte, kesintisiz iletisimi saglamaya odaklandiklarini dile getirdi.

"Baslangiç hiz seviyemizi 8 Mbps’den 12 Mbps’e çikardik. 'Sadece merkeze degil herkese' hizmet anlayisiyla Türkiye’nin her bölgesine yaptigimiz yatirimlarin karsiligini aldigimiz bir dönemden geçiyoruz." diyen Önal, bu durumun, yatirim stratejilerini ne kadar isabetli oldugunu bir kez daha gösterdigini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 13.08.2020 08:31:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da patates başağı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

2

Antalya'da "Çocuk Hakları ve Refahı Sempozyumu" başladı

3

Isparta'da otomobilin şarampole devrildiği kazada 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

4

Hataylı depremzede Çolak ailesi yeni evlerine kavuştu

5

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

6

Hatay'da 3 yaşındaki çocuğun sulama kanalında boğulmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

7

Adana'da "Sürdürülebilirlik Zirvesi" düzenlendi

8

Antalya'da hakkında kesinleşmiş hapis kararı ile aranan bir zanlı tutuklandı

9

Antalya'da Çukur Operasyonu kapsamında bir zanlı yakalandı

10

Antalya'da "turizmde sürdürülebilirlik" ele alındı