Türk Telekom'dan IBM işbirliği ile dijital dönüşüm hamlesi

Türk Telekom

Türk Telekom'dan IBM işbirliği ile dijital dönüşüm hamlesi

İSTANBUL - İçerik yönetim altyapısına IBM Cloud Pak for Business Automation uygulamasını entegre eden Türk Telekom, yeni nesil teknolojileri iş süreçlerinde de uygulamayı sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Red Hat OpenShift mimarisine uyumlu IBM Cloud Pak for Business Automation, kullanıcılara genişletilebilir ve ölçeklenebilir bir ortamla birlikte gelişmiş dinamik içerik yönetimi de sağlıyor.

Bu kapsamda, esnek bir yapı oluşturmak ve sistemi bulut platformunda taşınabilir hale getirmek amacıyla, IBM iş ortağı AKSIS ile çalışan Türk Telekom, mobil telekomünikasyon hizmetlerini dijital ortamda yürüterek, hızlandırmak adına tasarlanan IBM Cloud Pak for Business Automation'ı kullanmak üzere mevcut Filenet ve çevre sistemlerini güncelledi.

Erişim sürelerini milisaniye seviyelerinde koruyarak operasyonlarında yüzde 99,95 operasyonel mükemmellik seviyesine ulaşan Türk Telekom, yüzde 70'e varan iyileşmeye ulaşmanın yolunu açtı. Cloud uyumlu yapıya geçen sistemin taşıma çalışmaları devam ediyor.

-"Dijitalleşme sürecini kültürel bir dönüşüm olarak görüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, sadece bir telekomünikasyon şirketi olmanın ötesinde, Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Dijitalleşme sürecini kültürel bir dönüşüm olarak görüyoruz. Bu sebeple, bireylerden kurumlara kadar herkesin dijitalleşme süreçlerine uçtan uca katkı sağlıyoruz. Bu kültürel değişimin lokomotifi bir şirket olarak, bugüne kadar Türkiye’nin dijital dönüşümünü sahiplenerek, yön veren bir kuruluş olduk. Bu kapsamda, dijitalleşmeye yönelik çalışmalarımıza bir yenisini ekledik. İş süreçlerimizde başlayan dijitalleşmeyi her geçen gün yeni kanallara taşıyarak, müşterilerimize de farklı deneyimler sunuyoruz. Ürünlerimizle, projelerimizle, AR-GE çalışmalarımız ve yatırımlarımızla başta kendi müşterilerimiz olmak üzere, hayatın her alanına ve her noktasına dokunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar ürettiğimiz çözüm ve hizmetlerimizi üstlendiğimiz misyon ile daha ileriye taşıyarak, sektörümüz ve müşterilerimiz için kalıcı değer yaratmayı sürdüreceğiz."

IBM Global Telekom Endüstrisi Başkan Yardımcısı Craig Wilson, IBM Ekosistem ortağı AKSIS ile birlikte şirketin operasyonel mükemmelliğini daha ileri seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirterek, "IBM ve Red Hat'in bulut uyumlu iş otomasyon çözümlerini sunarak Türk Telekom ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği, gelişen dijital ortamda yeniliği teşvik eden ileri teknoloji çözümler sunma taahhüdümüzü temsil ediyor." ifadelerini kullandı.



Ekonomi 1.03.2024 18:05:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı