Türk ve Moldovalı çocuk koroları video kayıtla buluşup klip çekti

Türk ve Moldovalı çocuk koroları video kayıtla buluşup klip çekti

Türk ve Moldovalı çocuk koroları video kayıtla buluşup klip çekti

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Türk ve Moldovali ortaokul seviyesindeki konservatuvar ögrencilerinin korolari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan dolayi gerçeklestiremedikleri ortak eser seslendirmesini video kayit yöntemiyle yapti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvari Ortaokul Korosu ile Moldova Soroca Devlet Güzel Sanatlar Okulu Belkanto Korosu, daha önce planladiklari birlikte eser seslendirme çalismasini, salgin tedbirleri kapsaminda çocuklarin bir araya gelememesi üzerine online veya video kayit yöntemiyle yapmaya karar verdi.

Internet baglantisi sorunlari nedeniyle video kayit yöntemiyle yapilan ortak çalismada, her iki koronun toplam 25 üyesi, 2004 Fransa-Isviçre yapimi "Les Choristes" filminin müziklerinden Bruno Coulais'e ait "Vois Sur Ton Chemin"in kendilerine ait olan bölümlerini seslendirdi.

Koro üyelerinin ses kayitlari üniversitenin hocalari tarafindan birlestirilerek, klip haline getirildi.

ÇÜ Devlet Konservatuvari Üflemeli ve Vurmali Çalgilar Ana Sanat Dali Ögretim Görevlisi ve ayni zamanda Ortaokul Korosu Sefi Ilgar Eyyubov, AA muhabirine, salgindan önce okul korolarinin yurt içi veya yurt disinda yarisma ve konserlere katildigini söyledi.

Salgin dolayisiyla geçen yildan beri egitimleri online olarak verdiklerini, dolayisiyla herhangi bir etkinlige birebir katilamadiklarini anlatan Eyyubov, bu durumun çocuklarin egitimlerine engel olmamasi için çözüm yollari düsündüklerini belirtti.

- "Su an salgin var diye durmak olmaz"

Egitim gibi bu tür etkinlikleri de online veya video kayit yoluyla yapmayi planladiklarini aktaran Eyyubov, söyle devam etti:

"Müzisyen olacak çocuklarin etkinliklere, konserlere, yarismalara katilmasinin büyük katkisi var. Su an salgin var diye durmak olmaz. Çocuklarin kendi performanslarini göstermeleri, egitime devam etmeleri gerekiyor. Bu tür etkinliklerin onlarin gelismesinde büyük rolü var."

Eyyubov, bu tür etkinliklere devam edeceklerini dile getirerek, "Ingiltere, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Kanada gibi ülkelerden de teklif var. O teklifleri de kabul ettik. Çocuklara program verilecek ve bu online, video kayitlara devam edecegiz." diye konustu.

- "Müzik sinirsizdir"

Moldova Soroca Devlet Güzel Sanatlar Okulu Belkanto Korosu Sefi Lyudmila Samarin de 2012 yilinda kurulan korolarinin Türkiye, Ukrayna, Belarus, Bulgaristan, Romanya ve Rusya gibi ülkelerdeki festival ve yarismalarda basarili olduguna dikkati çekti.

Projeyle güzel bir çalisma ortaya koyduklarina inandigini ifade eden Samarin, "Ilgar Eyyubov sefligindeki koro ile ortak bir proje gerçeklestirdik. Bu proje çocuklarin birbirini tanimasi ve arkadaslik kurmasi için çok degerli bir çalismadir. Ortak projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Çünkü müzik sinirsizdir." dedi.

Ortaokul Koro Sefi 8. sinif ögrencisi Zeynep Avsar da Moldovali arkadaslariyla yapilan çalismanin kendisi ve arkadaslari için büyük moral oldugunu vurguladi.

Avsar, "Diger ülkelerdeki yasitlarimizla böyle bir çalismayi gerçeklestirmenin kariyerimize çok faydali oldugunu düsünüyorum. Tüm arkadaslarimizla bu tür etkinliklerin devaminin gelmesini içtenlikle istiyoruz." ifadesini kullandi.



Yurt Dünya 17.10.2020 11:46:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

2

İskenderun'da "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlandı

3

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

4

Bozyazı'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

5

Adana'da otomobilinde silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

6

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Çukurova Havalimanı'nı inceledi

7

TCG Karataş Gemisi, İskenderun'da ziyarete açıldı

8

Isparta'da boğanın boynuzlayıp ezdiği sahibi öldü

9

Mersin'de devrilen kamyonetteki 5 kişi yaralandı

10

Kumluca'da özel gereksinimli gencin polis olma hayali gerçekleştirildi