TÜRK KIZILAYI, KAN BAĞIŞÇILARINI MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRDİ

TÜRK KIZILAYI, KAN BAĞIŞÇILARINI MADALYA İLE ÖDÜLLENDİRDİ

Türk Kızılayı, Osmaniye'de en çok kan bağışında bulunan vatandaşları madalya ile ödüllendirdi. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Türk Kızılayı'nın 150. yıl tanıtım filminin gösterilmesinin ardından konuşan Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Meke kan bağışı yapan tüm vatandaşlara şükranlarını sundu.
Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı ise Türk Kızılayı'nın, tarihsel süreç içerisinde, devlet kurulurken her kademesinde şahitlik yapmış bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, "Mehmetçiğimiz dün Çanakkale’de yedi düvelle savaşırken, Kut'l Amara’da Britanya’yı yerle bir ederken biz ikinci safta yaraları sarıyor, yorgan oluyor, aş oluyor, çadır oluyorduk. Dün Afrin’de ve Cerablus’ta bugünse Barış Pınarında Mehmetçiğimizin her an arkasında olmaya özen gösteriyoruz.” diye konuştu. Ramazan Saygılı, sözlerinin sonunda kan bağışında bulunan tüm vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ise herkesin bir gün kana ihtiyaç duyabileceğini ifade ederek, "Türk Kızılayı’ımıza her anlamda maddi, manevi, kanımızla, malımızla destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. Bu vesile kan bağışçılarımızı yürekten kutluyorum. Çok önemli bir davaya destek oldular.”dedi.
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise konuşmasında, "Kimin başı darda ise kim mağdur ve mazlum durumda ise dünyanın neresine giderseniz gidin Kızılay’ımızın hilalini görürsünüz. Dini, dili, rengi, ülkesi, mesafesi ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsilen, Kızılay kurumumuz gitmiş, elini uzatmıştır.”dedi.
Vali Ömer Faruk Coşkun, kan bağışında bulunan vatandaşlara madalya takdimi töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Coşkun, "Gönüllü kan bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Belki birçok hayatın kurtulmasına vesile olarak çok önemli bir görev icra ettiler. Kan, muadili olmayan tek sıvı, hayati önemi var. Dolayısıyla bütün bağışçılarımız, bunun bilincinde olarak birçok defa kan bağışında bulunmuşlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum."diye konuştu.
Konuşmalarının ardından 25 ve üzeri kan bağışında bulunan vatandaşlara gümüş madalyaları Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından, 10 ve üzeri kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz madalyaları ise Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ve protokol mensupları tarafından verildi.

Haber. İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 19.11.2019 21:23:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

2

İnşaat işçisinin acı sonu

3

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

4

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

5

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor

6

Osmaniye’de fırınlarda ve evlerde bayram kömbesi telaşı

7

Depremlerden etkilenen Osmaniye'de mezarlıklara hüzünlü ziyaret

8

Ağız kavgası ile başladı, cinayetle son buldu

9

Osmaniye'de polisler iftarda bir araya geldi

10

Osmaniye'de sağanak ve dolu, tarım arazilerine zarar verdi