Turkcell "engelsiz mağazalar" ile uluslararası alanda birincilik ödülü aldı

Turkcell

Turkcell "engelsiz mağazalar" ile uluslararası alanda birincilik ödülü aldı

İSTANBUL - Turkcell, geçen yıl Engelliler Haftası kapsamında hayata geçirdiği 81 ilde 100'den fazla "engelsiz mağazası" ile Londra'daki Uluslararası Sadakat Ödülleri'nde (International Loyalty Awards) "En İyi Müşteri Deneyimi" kategorisinde birinci oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, uluslararası alanda kazandığı prestijli ödüllere yenilerini eklemeye devam ediyor.

Turkcell toplumun her kesimini kapsayan erişilebilirlik çalışmalarından biri olan ve geçen yıl Engelliler Haftası'nda hayata geçirdiği 81 ilde 100'den fazla "engelsiz mağaza" projesiyle dünyada en yenilikçi ve en iyi uygulamaları ödüllendiren Uluslararası Sadakat Ödülleri'nden (International Loyalty Awards) "En İyi Müşteri Deneyimi" kategorisinden birincilikle döndü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, İngiltere’nin başkenti Londra'da düzenlenen "International Loyalty Awards"tan birincilikle dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Özdal, Turkcell'de toplum yararına hayata geçirdikleri projelerin uluslararası alanda değer görmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Projelerimize aldığımız bu ödüller, çalışmalarımızın hayata dokunur yönleri olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda yeni projeler için de bizi motive ediyor. Turkcell olarak hayatın her alanında kimseyi geride bırakmayan kapsayıcı projelerimizle toplum için en iyisini yapma gayretindeyiz. Türkiye’nin geleceğine ve topluma değer katmak, fırsat eşitliği oluşturmak amacıyla sürdürdüğümüz projelerimiz ve teknolojimizle hayattaki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Bu projede emeği geçen Turkcell ailesine teşekkür ederim. Türkiye’nin her bölgesinde herkesi kapsayıcı hizmet sunan ‘teknoloji mağazası’ anlayışımızla engellilerin de yaşam alanlarına kapsayıcı desteğimizi sürdürüyoruz."

Mevcut mağazaları engellilerin rahatça ziyaret edebilmesi için yeniden tasarlayan Turkcell'in engelsiz mağazalarında, son teknoloji ürünler ve dijital servis çözümleri deneyimlenebiliyor.

- Engelsiz mağazalarda neler var

Turkcell'in engelsiz mağazalarının vitrinlerinde "engelsiz mağaza" ikonu veya "engelsiz mağaza" ibaresi yer alıyor. Mağazalarda görme engelliler için hissedilebilir zemin ve Braille etiketleme bulunurken, "Hayal Ortağım" uygulaması üzerinden de mağaza içi alanlarda navigasyon teknolojisi mevcut.

Aynı zamanda işitme engellilere özel işaret diliyle hizmet verilirken görüntülü çağrı merkezi çalışanları mağaza çalışanlarının tabletlerinden hızlıca bağlanarak işitme engelli müşterilere destek verebiliyor. Bedensel engelliler için de çeşitli çözümler barındıran engelsiz mağazalarda, akülü tekerlekli sandalye kullananlar için mağaza girişinde rampa, şarj noktası, ergonomik kasa ve akıllı destek üniteleri gibi çözümler yer alıyor. Engelsiz mağazalarda sosyal desteğe ihtiyaç duyanlar için farklı sosyal destek indirimleri ve kampanyaları da yürütülüyor.



Ekonomi 26.06.2023 13:09:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı