Turkcell ile Azerbaycanlı Quantum'dan "siber güvenlik" alanında iş birliği

Turkcell ile Azerbaycanlı Quantum

Turkcell ile Azerbaycanlı Quantum'dan "siber güvenlik" alanında iş birliği

İSTANBUL - Turkcell, siber güvenlik alanındaki inovatif ürün ve hizmetlerinin yurt dışına ihracı konusunda Azerbaycanlı Quantum Siber Teknoloji şirketi ile anlaşma imzaladı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, teknoloji alanındaki öncülüğüyle yurt içi müşterilerine ve çözüm ortaklarına yönelik geliştirdiği siber güvenlik ürün ve hizmetlerini uluslararası pazara da ihraç ederek ülke ekonomisine katma değer sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Turkcell, son olarak Azerbaycanlı Quantum Siber Teknoloji şirketi ile siber güvenlik alanında önemli bir iş birliğine imza attı.

Yapılan anlaşma kapsamında Turkcell'in siber güvenlik alanındaki ürün ve hizmetleri, Quantum Siber Teknoloji şirketi iş birliğiyle Azerbaycan pazarına açılacak. Azerbaijan Franchise Association (AFA) firması da bu süreçte koordinasyon desteği sağlayacak.

İş birliği sayesinde Azerbaycan'da başta finans sektörü olmak üzere farklı kurumlara ve şirketlere siber olgunluk analizi, siber saldırı izleme-engelleme, siber tehdit istihbaratı, kimlik-erişim yönetimi, zafiyet yönetimi ve sızma testleri gibi farklı pek çok alanda kapsamlı servisler sunulacak.

Turkcell, Azerbaycan teknoloji pazarına ihraç edeceği yerli siber güvenlik ürün ve hizmetlerinin yanı sıra bu konuda oluşan inovatif bilgi birikimini de paylaşacak. Şirketin aktaracağı siber güvenlik bilgi birikimi sayesinde Azerbaycan'da sektörün gelişimine katkı sunulması ve kritik öneme sahip kurumların siber güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Konuya ilişkin Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ve Siber Güvenlik Direktörü Emin İslam Tatlı'nın ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine, Azerbaijan Franchise Association Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Ofisi Başkanı Aytan Heyderkhanli, GNI Soft ve Quantum Siber Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Erkin Asadov, GNI Soft Genel Müdürü Nurlan Valiyev ile Quantum Siber Teknoloji Genel Müdürü Rauf Hesenov katıldı.

- "Yeni nesil siber güvenlik çözümlerimizi uluslararası pazara da taşıyoruz"

Açıklamada imza töreninde yaptığı konuşmaya yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezgin, siber güvenliğin Turkcell iş stratejisinin önemli bir bileşeni olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Teknoloji şirketi yetkinliğimize entegre şekilde siber güvenlik ve bilgi güvenliği tecrübelerimizi de hem kurumsal hem bireysel müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Turkcell olarak bu alanda geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle müşterilerimizin artan taleplerine çözümler geliştiriyoruz. Siber ortamda ortaya çıkan tehditleri belirliyor, muhtemel saldırı ve olayların etkilerinin azaltılması ve ortadan kaldırılmasına yönelik önlemler geliştirerek, ilgili aktörlerle paylaşılması için ulusal ve uluslararası düzeyde iş birlikleri yapıyoruz. Süreçlerimizi yeni deneyimlerle geliştirerek ve yeni nesil teknolojileri kullanarak güvenli sistem altyapıları kurguluyoruz."

Sezgin, geliştirdikleri inovatif siber güvenlik çözümlerini uluslararası pazara da taşıdıklarını kaydederek, bu amaçla Azerbaycan'dan Quantum Siber Teknoloji firması ile imzaladıkları anlaşmayla önemli bir ilk adımı atmış olduklarını bildirdi.

- "Ülkemizdeki kritik öneme sahip kurumların güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz"

Quantum Siber Teknoloji Genel Müdürü Rauf Hesenov da hedeflerinin, "Azerbaycan pazarında bilgi teknolojileri güvenliği için inovatif ve güvenli çözümler uygulamak" olduğunu bildirdi.

Hesenov, "Yaptığımız iş birliği sayesinde Turkcell'in siber güvenlik ürün ve hizmetleri ile bu alandaki geniş tecrübelerinden yararlanarak Azerbaycan'da sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmayı ve kritik öneme sahip kurumların güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.



Ekonomi 17.08.2023 16:57:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

2

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

3

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

4

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

5

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

6

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

7

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

8

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

9

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı

10

Antalya'da düzenlenen Kınık Tarım Fuarı başladı