Turkcell mühendislerinin geliştirdiği dijital servisler dünyaya yayılıyor

Turkcell mühendislerinin geliştirdiği dijital servisler dünyaya yayılıyor

Turkcell mühendislerinin geliştirdiği dijital servisler dünyaya yayılıyor

ISTANBUL (AA) - Turkcell, BiP, TV , lifebox ve Hizli Giris Digicel ile 32 ülkeye açildi.

Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, Turkcell, gelistirdigi yerli dijital servislerini dünyanin dört bir yanina ihraç etmeye devam ediyor.

BiP, TV , lifebox ve Hizli Giris servisleri Digicel is birligiyle 32 ülkede 13 milyon kullanicinin hizmetine sunuldu. Karayipler, Orta Amerika ve Pasifik bölgelerinde faaliyet gösteren Digicel, Turkcell'in istiraki Lifecell Ventures ortakligiyla, yasam ve iletisim platformu BiP, TV platformu TV , lifebox ve Hizli Giris’i faaliyet gösterdigi 32 ülkede müsterilerinin kullanimina sundu.

Kullanici sayisini global olarak artirmaya devam eden BiP, Karayipler’de gerçeklestirilen tanitimindan ardindan yaklasik 1 milyon indirilmeye ulasti. Turkcell’in dijital servisleri BiP, TV ve lifebox yapilan anlasma ile birlikte 13 milyonu askin Digicel müsterisine ulasma firsati yakalamis oldu. Karayipler'de de ayni isimle kullanima sunulan BiP, kullanicilara hizli ve güvenli mesajlasma, yüksek kaliteli sesli ve görüntülü görüsme, gizli mesajlasma, 'Kesfet' özelligi, gerçek zamanli çeviri ve web üzerinden kullanim imkani sunuyor. Platformun ‘Kesfet’ bölümü, Digicel tarafindan olusturulan hizmet kanallarini içeriyor.

Digicel, Turkcell'in bulut depolama uygulamasi lifebox'i Billo adiyla, TV platformu TV 'i ise PlayGO adiyla piyasaya sürdü. lifebox, telefon rehberi yedekleme, yüz ve görüntü tanima, kisi yedekleme ve yapay zeka teknolojisini kullanarak resimleri depolayan PhotoPick özelliklerini sunacak. Kullanicilara 70 canli TV kanali ve 3200 video içerigi sunan PlayGO’ya Digicel müsterileri Turkcell’in hizli ve güvenilir kimlik dogrulama hizmeti Fast Login üzerinden platforma giris yapacak.

- "Türkiye’nin dijital ihracatinda lider pozisyonumuzu sürdürüyoruz "

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ataç Tansug, dünyadaki diger telekom operatörlerine sunduklari dijital servislerle dijital ihracatin lideri olduklarini belirtti.

Tansug, “Digicel ile ortakligimiz sayesinde, dijital servislerimizin basari öyküsü Karayipler, Orta Amerika ve Pasifik ile birlikte toplam 32 ülkede devam ediyor. Turkcell’in istiraki Lifecell Ventures, su anda 39 ülkede 320 milyon potansiyel müsteriye hizmet veriyor. BiP, TV , lifebox, fizy, Dergilik, YaaniMail ve Paycell gibi yerel dijital servislerimizin erisimini tüm dünyada genisletmeye ve Türkiye'deki dijital ihracatin öncülügünü yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Turkcell'in dijital ihracatin itici gücü olduguna ve bu yil sirketin gündemindeki önemini vurgulayan Tansug, “COVID-19 sürecinde iletisimin ne kadar hayati bir önemi oldugunu hep beraber deneyimledik. Dijital servisler tüm dünyada en önemli iletisim araci haline geldi. Bu noktada, müsterilerimize Türkiye'de kesintisiz yüksek hizli iletisim hizmetleri sunmaya devam ederken, dünya çapinda ortaklik kurdugumuz operatörlerin de yaninda yer aliyoruz" ifadelerini kullandi.

Turkcell'in 2018'de baslattigi dijital ihracat hamlesinin ardindan Digicel, Ocak 2019'da imzaladigi anlasma ile BiP, lifebox ve TV 'i dijital servisler portföyüne eklemisti. Digicel; Karayipler, Orta Amerika ve Pasifik'te 32 pazarda faaliyet gösteriyor.



Politika 23.10.2020 10:45:20 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı