Turkcell, New York Borsası'nda 20. yılını kutluyor

Turkcell, New York Borsası

Turkcell, New York Borsası'nda 20. yılını kutluyor

ISTANBUL (AA) - Turkcell, hisselerinin New York Borsasi'nda islem görmeye baslamasinin 20. yil dönümünü kutluyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, kurulusundan bu yana Türkiye ekonomisine 50 milyar TL'nin üzerinde katki yapan Turkcell, hisseleri New York Borsasi'nda islem gören ilk ve tek Türk sirketi durumunda.

Hisseleri New York Borsasi'nda islem gören tek Türk sirketi olan Turkcell, 2000 yilinin Temmuz ayindan beri Tük bayragini Amerika'da dalgalandirmaya devam ediyor.

Aradan geçen 26 yilda Türkiye’ye 50 milyar TL'nin üzerinde yatirim yapan Turkcell, Ukrayna, Belarus, KKTC operasyonlari ve tüm dünyada kullanilan dijital servisleri ile bölgesinin en önemli operatörlerinden birisi konumuna gelmis durumda.

Türkiye'de on binlerce kisiye istihdam saglayan Turkcell geçen yil, 2022'ye kadar her sene 1 milyon net müsteri kazanma hedefini açikladi.

Bu hedefle birlikte ana odak alanlarini dijital servisler, dijital is çözümleri ve techfin olarak belirleyen sirket önümüzdeki üç senede bu alanlarin hepsinde lider olmayi hedefliyor.

Turkcell'in gelistirdigi dijital servislerin Türkiye'de her geçen gün kullanici sayisi artarken, dünyada da 37 ülkede farkli operatörler bu dijital servisleri kendi altyapilarina entegre ederek müsterilerine sunuyor.

Dijital Is Servisleri sirketi ile kurumlarin dijital dönüsümlerini uçtan uca saglamayi amaçlayan Turkcell, bu alanda 2022'ye kadar lider olmayi hedefliyor.

Paycell ile Türkiye'nin yerli ve milli mobil ödeme altyapisina sahip olan sirketin, techfin tarafinda hedefi ise 2022 sonuna dek 41 milyar TL'lik islem hacmine ulasmak.

Bugün 3 binin üzerinde sirketin hisselerinin islem gördügü New York Borsasi'nda 250'yi askin teknoloji sirketi bulunuyor.

Islem gören sirketlerin toplam degeri 28,5 trilyon dolari geçen New York Borsasi, bu bakimdan dünyanin en degerli borsasi konumunda.

NYSE'de islem gören teknoloji sirketleri arasinda HP, IBM, Motorola Solutions, Palo Alto Networks, Panasonic, Salesforce, SAP, Siemens ve Tableau da var. NYSE'de Turkcell'in yanisira BT Group, China Mobile, Mobile TeleSystems, NTT DoCoMo ve Telecom Italia gibi yabanci telekomünikasyon sirketlerinin hisseleri de islem görüyor.

Turkcell hisseleri hem BIST hem NYSE’de islem gören tek Türk sirketi.

Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmali vizyonunu hayata geçirmek için veri merkezi yatirimlarina devam eden Turkcell, 2016 yilinda dünya standartlarinda Tier3 sertifikali ilk veri merkezini Gebze'de açti.

Sonrasinda 2018 yilinda Izmir'de, 2019 yilinda ise Ankara'da 2 veri merkezi daha açan Turkcell, bu yil içerisinde Çorlu'da bu kategorideki dördüncü veri merkezini açmaya hazirlaniyor.

Böylece Turkcell'in yeni nesil veri merkezilerine yaptigi yatirim 2 milyar lirayi asmis olacak. Çorlu Veri Merkezi'nin açilmasi ile birlikte toplam beyaz alan kapasitesi 39 bin 500 metrekareye ulasacak olan Turkcell, Türkiye’nin en büyük veri merkezi isletmecisi durumunda.

Turkcell'in veri merkezlerinin uluslararasi standartlarda yeterlilik belgesi olan Tier3 Dizayn Belgesi, yesil bina ve çevreye uyumlu oldugunu belgeleyen Leed Gold Sertifikasi mevcut.


- "Türkiye'yi 20 yildir New York Borsasi'nda temsil eden tek Türk sirketiyiz"


Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu, kurulusunun üzerinden 26 yil geçen Turkcell'in bu sürede Türkiye'nin en degerli markalarindan birisi haline geldigini belirtti.

Aksu, sunlari kaydetti:

"Türkiye'yi 20 yildir New York Borsasi'nda temsil eden ilk ve tek Türk sirketiyiz. Halka açik hisselerimizin altida biri New York Borsasi’nda islem görüyor. Türkiye’de gelistirdigimiz dijital servis ve ürünlerimizi dünyanin her kösesine ihraç ederek ülkemizin ekonomisine katkida bulunan, on binlerce kisiye istihdam saglayan büyük bir aileyiz. Hedefimiz önümüzdeki dönemde sadece Türkiye’de degil global arenada da önemli bir oyuncu haline gelmek. Türkiye'den kazandigini Türkiye'ye yatiran bir sirket olarak bundan sonra da ülkemizin büyümesine katki sunmaya devam edecegiz.

En yüksek teknolojiye sahip veri merkezlerimiz ve yerli dijital servislerimiz sayesinde ülkemizin verisinin ülkemizde kalmasini ve degere dönüsmesini sagliyoruz. Kendisini milli teknoloji hamlesinin önemli birer paydasi olarak kabul eden tüm Turkcell'liler, ülkemizin teknoloji üreten ülke olma hedefine var güçleriyle destek olmaya devam edecek."

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise Turkcell gibi dev bir markanin yöneticiligini sürdürmekten gurur duydugunu belirtti.

Erkan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Turkcell olarak bayragimizi uluslararasi alanda daha da yukarilara çikarmak için çalisiyoruz. Bu ülkeden daha fazla global marka çikarmak en büyük hayalimiz. 26 yil önce kurulan ve 20 yildir da hisseleri New York Borsasi’nda islem gören Turkcell, aradan geçen sürede dijital servisleri dünyanin dört bir kösesinde kullanilan bir sirket haline geldi. Kuruldugumuz günden beri birçok ilke imza attik, ülkemize yaptigimiz yatirimlarla müsterilerimizin yaninda olduk. Bundan sonra da ilklerin markasi olmaya devam edecegiz. 5G’de, yerli yapay zekada, yerli ve milli mobil ödeme sistemlerinde öncü olmaya devam edecegiz. Bugüne kadar Turkcell yaptikça Türkiye kazandi, bundan sonra da biz basardikça Türkiye kazanmaya devam edecek.

Turkcell sadece son 5 yilda 31 milyar TL'lik yatirim gerçeklestirdi. Turkcell Türkiye'nin kesintisiz iletisim ve hizmet için yatirimlara devam ediyor ve 2019 yilinda 7 milyar TL'den fazla yatirim yapti. Önümüzdeki dönemde de basta yeni nesil teknolojiler olmak üzere altyapi yatirimlarimiza hiz kesmeden devam edecegiz."






Politika 10.07.2020 10:24:46 0

İlginizi Çekebilir

1

CHP Genel Başkanı Özel, "Alanya Mitingi"nde konuştu:

2

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya Gazipaşa'da "halk buluşması"nda konuştu:

3

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki'den Gökhan Zan'la ilgili açıklama:

4

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, suç duyurusunda bulundu

5

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, kütüphane açılışında konuştu:

6

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da proje tanıtım toplantısı ve iftara katıldı:

8

CHP Genel Başkanı Özel, Adana'da konuştu:

9

CHP Genel Başkanı Özel, Osmaniye Düziçi'nde "halk buluşması"na katıldı:

10

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Isparta'da gençlerle buluştu