Turkcell'de "Temassız mağazacılık" dönemi

Turkcell

Turkcell'de "Temassız mağazacılık" dönemi

ISTANBUL (AA) - Turkcell, magazalarinda temasi minimuma indirgemek için "Temassiz magazacilik" uygulamasini hayata geçirdi.Yeni dönemde müsteriler, Turkcell magazalarinda dijital ekranlari ve uygulamalari kendi cep telefonlari üzerinden yönetebilecek.

Turkcell'den yapilan yazili açiklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde müsterilerinin ve çalisanlarinin sagliklarini daha da güvence altina almak için söz konusu uygulamayi baslatti.

Turkcell magazalarini ziyaret eden müsteriler, magaza içindeki dokunmatik ekranlari ve uygulamalari kendi telefonlari ile yönetebilecek. Bunun için müsterilerin yapmasi gereken tek sey, magazalardaki dijital ekranlarda bulunan QR kodunu cep telefonlarina okutmak.

Ayrica, müsteriler magazada yine QR kod teknolojisinden faydalanarak "Akillim Güvende" uygulamasi üzerinden sigorta islemlerini, dijital ödeme platformu Paycell üzerinden de ödeme islemlerini gerçeklestirebilecek.


- "Yeni nesil magazaciligin öncüsüyüz"


Açiklamada, degerlendirmelerine yer verilen Turkcell Bireysel Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Kadri Özdal, Kovid-19 döneminde müsterilerin ve çalisanlarin artan hassasiyetini göz önünde bulundurarak "Temassiz magazacilik" uygulamasini baslattiklarini belirtti.

Tüketicilerin öncelikli beklentisinin, sagligin önemsenmesi ve buna yönelik yeni davranislarin benimsemesi oldugunu kaydeden Özdal, "Müsteriler, bir yerden alisverise karar verirken; detayli hijyen, görünür güvenlik önlemleri olan perakendecileri aradiklarini söylüyorlar." ifadesini kullandi

Özdal, Türkiye'de "Dijital deneyim" konusunda bu kadar kapsamli bir uygulamanin ilk defa hayata geçirildigine vurgu yaparak, "Bizim için müsterilerimizin ve çalisanlarimizin sagligi her zaman bir numarali öncelik. Türkiye’de dijital dönüsümün öncülügünü yürüten bir firma olarak elimizdeki teknolojinin yardimiyla temasin minimuma indirildigi 'yeni nesil' bir magazacilik konseptine geçtik. Önümüzdeki dönemde de magazalarimizda dijital ve interaktif uygulamalara daha fazla yer verecegiz." ifadelerini kullandi.

Son birkaç yilda magazalarda hizli bir dijitallesme sürecini hayata geçirdiklerini belirten Özdal, "Oldukça kisa bir sürede magazalarimizi dijital etiket ve dijital reklam ekranlariyla donattik. Bu dönüsüm sadece verimliligi artirmadi, ayni zamanda çevrenin ve kaynaklarin korunmasina da yardimci oldu." degerlendirmesinde bulundu.


- "Tüm islemler dijital ortamda yapiliyor"


Özdal, bugün bin 300 magazaya Online Magaza ekranlari koyarak bayilerin o an stoklarinda olmayan ürünleri de dijitalden satarak müsterilerine teslim etmelerini saglayan altyapilar kurduklarina dikkati çekerek, "Su an Turkcell'in bin 300 noktasinda müsterilerimizin tüm islemleri tabletler üzerinden ve tamamen dijital olarak yapiliyor. Dijital imza sayesinde herhangi bir islem sonucunda bir kagit imzalama durumu söz konusu degil. Magazalarimizda tamami merkezden kontrol edilen 11 bin adet dijital ekran var. Bu ekranlari magaza / ilçe / sehir özelinde kontrol edebiliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Magazalarda bulunan 40 bin cihazi uzaktan yönetebildiklerini belirten Özdal, cihaza iliskin bilgileri de QR kodla müsterilere dijital olarak gösterebildiklerini de kaydetti.


- "Online satislarimizda da hijyeni gözetiyoruz"


Özdal, magazalar gibi online satis sürecinde de kapsamli önlemlerin alindigina dikkati çekerek, su ifadeleri kullandi:

"Depomuzdan baslayarak ürünün müsteriye ulasimina kadar geçen tüm islemlerde düzenli dezenfektasyon, vardiyali çalisma modeli, çalisma alanlarinda sosyal mesafeyi ve hijyeni gözeten önlemlerle, hem turkcell.com.tr üzerinden alisveris yapan müsterilerimizi hem de çalisanlarimizi koruyoruz."

Yeni dönemde Turkcell magazalarinda QR kodunu cep telefonlarina okutan müsteriler, kampanya bilgilerini telefonlarina indirebilecek, dijital ekranlari dokunmadan yönetebilecek, ekrandaki ödüllü oyunlari cep telefonu üzerinden oynayabilecek ve magazada satisa sunulan ürün ve cihazlarin etiket bilgilerini cep telefonuna indirebilecek.



Yurt Dünya 14.10.2020 10:51:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

3

Mersin'de 2 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin servis otobüsü şoförü tutuklandı

4

Adana'da "Aşırılık ve Radikalleşme" projesi kapsamında 8 ülkeden 40 genç bir araya geldi

5

Kahramanmaraş'ta depremzede 300 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi

6

Antalya'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

7

Megisti-Kaş Yüzme Yarışı yapıldı

8

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

9

Mersin’de otluk ve ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

10

Gazeteci Küçükkaya'nın annesi, denizde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti