Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı güven tazeledi

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı güven tazeledi

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı güven tazeledi

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) 5’inci Genel Kurulu’na tek aday giren Dr.Hakan Kazancı GSDF’nin yeniden Başkanı seçildi.
Yeniden göreve seçilen Dr. Hakan Kazancı, “Anadolu’dan bize miras kalan geleneksel spor dallarını yaşatmak ve bu paha biçilmez değerlerimizi gelecek nesillere taşıyacak olmak bizim için büyük bir sorumluluk. Vermiş olduğumuz mücadele ile geçmişten günümüze taşımakta olduğumuz geleneksel spor dallarından Atlı Cirit, Atlı Kızak, Atlı Okçuluk, Rahvan Binicilik, Kökbörü, Aba Güreşi, Kuşak Güreşi, Şalvar Güreşi ve Geleneksel kızak sporlarımızı gelecek nesillerde ölümsüz hale getirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğitim öncelikli ve en önemli başlığımız olacak. Federasyonumuza bağlı spor dalları ile ilgili düzenlemeler ve eksiklikleri gidermek için eğitim ve istişare kampları düzenleyeceğiz. Hakem ve antrenör teşviklerini artıracak, eğitim ve sertifika altyapısını geliştireceğiz. Üniversitelerde geleneksel spor kulüplerini teşvik edecek geleneksel spor kürsüleri ve enstitüleri kurulmasına öncülük edeceğiz. Milli eğitim bakanlığı ile yapacağımız protokol çerçevesinde beden eğitimi ders müfredatlarına geleneksel sporların da eklenmesini sağlayacağız” diye konuştu.
“ETNO Spor Konfederasyonu ile uluslararası müsabakaları ülkemize getireceğiz”
Uluslararası müsabakaların Türkiye’de düzenlenmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Kazancı, şunları söyledi: “Etno Spor Konfederasyonumuz ile işbirliğimiz uluslararası müsabakaların ülkemizde düzenlemesini sağlayacak. Etno Spor ile 5 yıldır birlikte çalışıyoruz ve çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. 2022 Dünya Göçebe Oyunları’nı İznik’te federasyonumuzun önderliğinde ve altyapısı ile 5 ülke Cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleştirmek için hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.”


Güncel 7.11.2021 18:07:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi