Türkiye geneli dilencilere yönelik uygulama: 658 şahsa idari işlem

Türkiye geneli dilencilere yönelik uygulama: 658 şahsa idari işlem

Türkiye geneli dilencilere yönelik uygulama: 658 şahsa idari işlem

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ülke genelinde nüfusun yoğun bulunduğu ortamlarda kamu düzenini bozabilecek şahıslara eş zamanlı olarak, mal ve halkı rahatsız eden şahıslara ve dilencilere yönelik uygulama düzenlendi.
Yurt genelinde, kamuya açık alanlarda (cami, hastane, terminal, gar, park, bahçe, vb.) düzeni bozabilecek şahıslara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nca “Mal ve halkı rahatsız eden şahıslara ve dilencilere yönelik uygulama yapıldı.
Ülke genelinde gerçekleşen uygulamalar eş zamanlı olarak, 11 bin 897 kara ve 2’si hava aracı olmak üzere toplamda 11 bin 899 ekip, 133 dedektör köpek ve 39 bin 174 personelin katılımı ile gerçekleşti. Bu çerçevede, 631 aranan şahıs yakalanırken 17 şahıs gözaltına alındı. 52 kişiye fuhuştan, 297 kişiye dilencilikten, 34 kişiye mal ve hizmet satmak suretiyle rahatsız etmekten, 275 şahsa diğer kabahatlerden (çevreyi rahatsız etme, emre aykırı davranış vb.) olmak üzere 658 şahsa idari işlem yapılırken 14’ü dilendirmekten olmak üzere toplamda 137 şahsa adli işlem yapıldı.
Uygulamada, 114 bin 183 araç kontrol edildi, 2 bin 900 araca idari para cezası uygulandı, 613 araç trafikten men edilirken 14 aranan araç yakalandı.
Uygulama çerçevesinde yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca, 32 adet mermi/av tüfeği kartuşu, 9 adet kesici/delici alet, 1 adet tabanca şarjörü, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, 7 bin 215 paket kaçak sigara, 3 adet gümrük kaçağı telefon, 38 litre kaçak içki ve 2 bin 127 adet kaçak emtia ele geçirildi.


Yurt Dünya 11.09.2022 15:28:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

2

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

3

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor

4

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı

5

Antalya'da hububat sektörü için 20 bin tonluk depo yapılacak

6

Üniversite öğrencileri, performans ödüllü İHA projelerini birincilik hedefiyle geliştiriyor

7

Kumluca'da Okullararası Futsal Şampiyonası sona erdi

8

Adana'da 5 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

9

ON Dijital Global Brand Awards'ta "Türkiye'nin En İyi Dijital Bankası" seçildi

10

İskenderunspor'da hedef üst sıralara tırmanışı sürdürmek