"Türkiye Güven Huzur" uygulamasında 1473 şüpheli yakalandı

"Türkiye Güven Huzur" uygulamasında 1473 şüpheli yakalandı

ANKARA (AA) - Içisleri Bakanliginca ülke genelinde 62 bin 95 personelin katilimiyla yapilan uygulamada aranan 1473 süpheli yakalandi, 49 kayip kisi bulundu.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi birimlerince Kurban Bayrami'nin huzur ve güven ortaminda geçmesinin saglanmasi, her zaman ve her yerde güvenlik güçlerinin varligini vatandasa hissettirerek alanda görünür olunmasi amaciyla basta asayis, terör ve narkotik olaylari olmak üzere suç isleme amacindakilerin caydirilmasi, aranan sahislarin yakalanmasi varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için ülke genelinde es zamanli "Türkiye Güven Huzur" uygulamasi gerçeklestirildi.

Ülke genelinde es zamanli 62 bin 95 personelin katildigi uygulamada, bayram öncesi halkin yogun olarak bulunabilecegi park-bahçe, kurbanlik hayvan satisinin ve kesiminin yapildigi yerler, alisveris merkezleri, fuar ve etkinlik alanlari, eglence mekanlari ile umuma açik yerler ve çevreler denetlendi.

Uygulamada, 590 bin 705 sahis sorgulandi, 1650 kisiye adli-idari islem yapilirken, 87 sahis gözaltina alindi.

Çesitli suçlardan aranan 1473 kisi yakalandi, 5'i çocuk olmak üzere 49 kayip sahis bulundu.

Uygulamada, 179 bin 225 araç kontrol edildi, 5 bin 289 araca islem yapildi. Aranan 594 araç tespit edildi, 538 araç trafikten men edildi.

3 bin 472 metruk bina kontrol edildi, umuma açik 27 bin 942 is yeri denetlendi, 115 umuma açik is yerine islem yapildi, 4 is yeri kapatildi.

Uygulamada ayrica çok sayida silah ve çok miktarda uyusturucu madde ele geçirildi.

- Uygulama, 5 bin 539 noktada yapildi

Uygulama, 09.00-13.00 saatleri arasinda Kurban Bayrami öncesi ve süresince halkin yogun olarak bulunabilecegi park-bahçe, banka-bankamatik çevreleri ile kurbanlik hayvan satisinin ve kesiminin yapildigi yerlerde süpheli paketlere yönelik kontrol ve bu güzergahlara açilan bulvar, cadde ve sokaklarda süpheli sahis ve araçlara yönelik yol uygulamasi seklinde, 15.00-18.00 saatleri arasinda hedef odakli risk analizi yapabilen seçici personelin de içinde yer aldigi ekipler tarafindan vatandaslarin yogun olarak bulundugu, alisveris merkezleri, fuar ve etkinlik alanlari, kamu binalari çevreleri ile buralara açilan yollarda, 20.00-23.00 saatleri arasinda toplu tasima yapilan gar/istasyon, iskele/liman, otogar/terminal girisleri ile havaalanlari güzergahlarinda ayrica alisveris merkezleri, elektronik oyun salonlari, internet kafe, eglence mekanlari ile umuma açik yerler ve çevrelerinde 62 bin 95 personel ve 214 dedektör köpegi ile 5 bin 539 noktada yapildi.



Yurt Dünya 30.07.2020 10:49:29 0

İlginizi Çekebilir

1

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

2

Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

3

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Kahramanmaraş'ta ceviz ve kültür festivalinde konuştu:

4

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da narenciye hasadına katıldı

5

Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor

6

Adanaspor, Çorum FK maçının hazırlıklarını tamamladı

7

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 7'nci etabı Antalya'da başladı

8

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da sektör temsilcileriyle buluştu:

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen'in attan düşerek hayatını kaybeden kızı toprağa verildi

10

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi