Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimlerinden açıklama

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimlerinden açıklama

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri  Derneğinden Kadirli Şube Başkanı Tayfun Çiftçi yazılı bir basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ülkemizin geçtiği sıkıntılı süreçten dolayı, kan kusup kızılcık şerbeti içtik deme pahasına, onurumuzla oynanan aşağılanan horlanan ortamın yaratıcılarına ihtar ediyoruz..

Etnik Bölücü PKK Terörü Verilen Onca Tavizlere Rağmen Şiddetten Vazgeçmemiş Silah Bırakmamış Tersine Güç Toplamış Olarak Yeniden Saldırmaya Başlamıştır. 

Analar Ağlamasın Denilerek Çözüm Yapma Gayretlerine İyi Niyetli Olarak Destek Olmamıza Rağmen Ne Yazık Ki Baştan Beri Savunduğumuz Gibi Bu Bir Aldatmacadır. Hukukun Meşru Saydığı Yol Ve Yöntemler Gereğinde Sert Biçimde Kullanılarak Bu Bela Defedilmelidir Yolundaki Görüşümüz Bugün Düne Nazaran Daha Haklı Ve Ciddi Hale Gelmiştir.

 Diğer Yandan Sınırlarımız Ateş Çemberine Dönmüş IŞİD Belası Milli Güvenliğimizi Tehdit Eder Hale Gelmiştir.  Ne Yazık Ki IŞİD İle Mücadele İçin Peşmerge Ve PKK Ya Silah Verilmesi Gibi Dışarıdan Empozeli Bir Düşünce Kabul Görmektedir. Bu Doğru Değildir Ve Orta Vadede Milletimizin Devletimizin Aleyhine Olacaktır.

Fazilet ve onurumuz olan Cumhuriyetimizin 91. Yılında Başkent Ankara?da bir güneydoğu Gazimize yapılan muamele tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de infial ve öfkeye neden olmuştur. Belediye otobüsüne yanındaki küçük kızıyla binen Gazimiz paso soran şoföre ??ben kollarımı kaybettim siz alın ve bakın cebimden?? deyince, ??bana ne ulan benim için mi kaybettin kollarını şerefsiz?? diyerek hakaret etmiş hatta dövmeye kalkışmış ancak muvaffak olamamıştır. Olay adliyeye ve basına yansımış Gazimiz şikâyetçi olmuş tepkiler üzerine şoförün açığa alındığı öğrenilmişse de tekrar göreve iade edildiği basından izlenmiştir.

 Kadirli Şehit aileleri ve gaziler derneği olarak bu durumu, o şoförü ve böyle bir muameleye muhatap olmamıza cüret edilebilecek bir anlayışa getirilmemize sebep olan herkesi şiddetle kınıyoruz.

Biz gaziler; Bu bayrak dalgalansın bu vatan bölünmesin Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar olsun diye hayatımızın baharında dağlarda PKK ile canımız pahasına savaştık. Kimimiz kolunu, kimimiz bacağını, kimimiz gözünü, kimimiz elini kaybetti! Elbette ki karşılığında devletimiz bizlere sahip çıktı çeşitli haklar tanıdı. Bunlar hiç kimsenin babasının malından verilmiş ulufeler olmadığı gibi, 5000 yıllık Türk devlet geleneğinin gereği yasayla verilmiş haklarımızdı. Buna rağmen bölücülüğün devlete karşı silahlı isyanın mazur görüldüğü, vatan için can ve kan verenlerin ise mağdur edildiği çözüm sürecinde; Devlete olan güven ve saygımız nedeniyle sabırlı davranmamızdan yanılgıya düşenler her fırsatta bizleri küçük görme cümlesinden o şoförün cüretine katkı sunup imkân verdikleri bilinciyle; Bu olayı şiddetle kınıyor, sabrımızdan daha fazla zorlanmaması konusunda herkesi uyarıyoruz.

Tüm  kamuoyuna saygıyla duyurulur? 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Adına

Yönetim Kurulu Başkanı

TAYFUN ÇİFTÇİ



Güncel 25.10.2016 04:55:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

2

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

3

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi

4

Maldivler'de tanışan Rus gelin ve Türk damat, Mersin'de evlendi

5

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

6

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

7

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

8

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

9

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

10

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi