Türkiye Sigorta, sektörde yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak

Türkiye Sigorta, sektörde yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak

Türkiye Sigorta, sektörde yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak

ISTANBUL (AA) - Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Baskani Atilla Benli, "Türkiye Sigorta, daha önce teminat bulunamayan, riskli veya girilmemis alanlarda yol açici, öncü, piyasa yapici bir rol oynayacak." dedi.

AA Finans Masasi’na konuk olan Benli, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’in köklü kamu sigorta sirketlerinin birlesmesiyle bugünkü güçlü halini aldigini belirtti.

Türkiye Sigorta'nin, 36 bölgede 2 bin 600 çalisani ve 7 bin 500 dagitim kanaliyla hem sigorta hem de hayat emeklilik tarafinda lider bir sigorta sirketi olarak hayata basladigini ifade eden Benli, sunlari kaydetti:

"Hayat tarafinda yüzde 30'luk pazar payi, bireysel emeklilik tarafinda Otomatik Katilim Sistemi (OKS) ile birlikte düsünüldügünde yüzde 21,7’lik pazar payi, elementer tarafta ise yüzde 13,7 ile lider bir sirket dogmus oldu. Türkiye Sigorta kurulus nosyonuna uygun bir sekilde hayatina lider sigorta sirketi olarak basladi. Hem Yeni Ekonomi Programi hem de Cumhurbaskanligimizin Yillik Kalkinma Plani'nda belirtildigi üzere banka disi finans sektörünün gelismesi stratejik ve önemli. Bu noktada sigorta sektörünün de devreye girmesi ve finans sektörünün çesitlendirilmesi ve güçlendirilmesinde hakettigi yere gelmesi için piyasa yapici, öncü, yeniliklere cesurca gidebilen bir sirket olarak konumlandik. Stratejimiz de bu. Elementer tarafta riskin dagitilmasi, hayat emeklilik tarafinda ise tasarruflarin artirilmasi yönünde stratejik görevimiz ve sorumlulugumuz var."

Sigorta sirketlerinin birleserek piyasa yapici bir rol oynayacak sekilde yapilanmasinin sigorta sektörünü de hedefledikleri finansal sektör içindeki payinin yüzde 4,5'tan yüzde 20’lere getirilmesinde önemli görev üstlenecegini aktaran Benli, "Cumhurbaskanimiz konusmasinda da belirtti; sigorta sektörü belirli ürün ve konulara odaklanmis durumda faaliyet gösteriyor, yeni öncü, yenilikçi ürünlerde hareket etmekte, aksiyon almakta biraz daha çekingen. Bu da gayet normal aslinda büyük riskleri yönetmek, bunlara teminat vermek teknik konular." diye konustu.

Benli, sigorta sektörünün nitelik açisindan 66 sirketiyle tüm bu risklere, sigortacilik anlaminda verilecek teminatlara hazir oldugunu vurgulayarak, "Bütün dünyadaki sigorta sektörü ne yapabiliyorsa biz de bunlarin hepsini yapabilecek durumdayiz ancak bazen bu öncü rolü oynamak gerekiyor, birinin yolu açmasi gerekiyor. Bu çerçevede büyük sirketlerin bu hareketi yapmasi önemli. Burada kamu öncülük yapiyor. Türkiye Sigorta, daha önce teminat bulunamayan, riskli veya girilmemis alanlarda yol açici, öncü, piyasa yapici bir rol oynayacak. Sigorta sektörünün finans sektörü içindeki payinin yükseltilmesinde en büyük adimlardan biri olacak." seklinde konustu.

Bundan sonra sektörün diger sirketlerinin de adim attiklari, öncülügünü yaptiklari, yolunu açacaklari konularda kendilerini takip edecegini anlatan Benli, sigorta sektöründe ciddi rekabetin bulunduguna isaret etti.


- "Tüm branslarda liderligi hedefliyoruz"


Benli, Türkiye Sigorta’nin yapici rekabeti çok artiracagini vurgulayarak, belirli konularda farkli sirketlerin üstünlügü oldugunu, Türkiye Sigorta olarak tüm branslarda liderligi hedeflediklerini, bunu da sürdürülebilir liderlik olarak stratejilerine koyduklarini söyledi.

Daha önce faaliyet gösterilmeyen veya çok gönüllü olarak girilmeyen konularda da faaliyet gösterecegi için rekabeti yapici anlamda artiracak bir gelisme oldugunu ifade eden Benli, sektör içerisinden gelen tepkilerden bunun su anda bile olumlu yansidigini gördüklerini, bunun vatandasa ve ülkenin teminat gerektiren risklerine, sanayisinden bireysel ihtiyaçlara kadar faydasinin olacagini dile getirdi.

Benli, kamu sermayesi agirlikli sigorta sirketlerinin personellerinin toplaminin mevcut pazar payina sahip sirketler ile karsilastirildiginda ideal rakamin biraz daha altinda oldugunu belirterek, her alanda büyümeyi hedefledikleri için istihdami artirici etkinin baslangiçta dogal olarak gelecegini sonrasinda ise nitelikleri artirarak sigorta sektöründe faaliyet gösterebilecek kisilerin istihdam anlaminda önemli bir hedef sirketi olacaklarini kaydetti.

Bu konuda önemli is birlikleri yapacaklarini vurgulayan Benli, "Su an 2 bin 600 kisilik kadromuz var. Bunun 2023'te en az 5-6 bin seviyesine çikmasi söz konusu. Bizim iddiamiz bunun çok ötesine gidebilmek.” dedi.

Benli, teknolojik gelismeleri takip ettiklerini, son teknolojilerin kullanildigi bir sirket olmayi hedeflediklerini vurguladi.


- "Sektörümüzü 39. siradan 18. siraya çikarmaliyiz"


Atilla Benli, sigorta sektöründe tercih edilmeyen alan diye bir seyin olmayacagini belirterek, önemli olanin Türkiye sigorta sektörünün teminat verebilme kapasitesinin yükseltilmesi oldugunu söyledi.

Türk Reasürans AS ile Sigortacilik, Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) kurulmasinin ardindan Türkiye Sigorta'nin sektörün 3. sac ayagi konumunda oldugunu ifade eden Benli, sunlari kaydetti:

"Kapasitenin yükseltilebilmesi için bence finansal sektörde son dönemde yapilmis en stratejik en önemli yapisal reform hareketi bu oldu. Bunun dogal olarak getirecegi is bölümü, bizim teminat bulmakta güçlük çektigimiz, kapasitelerimizin düsük kaldigi yerlerde teminat bulmak, hem kolaylasacak hem de Türkiye içerisinden bu riskleri elimine ederek, gerekli yerlere, sanayide olsun bireysel vatandaslarimizin ihtiyaçlari olsun, her türlü teminati verme anlaminda, riski teminat altina alma anlaminda su andakinden hep bir adim daha önde olacagiz."

Benli, finansal ürünlerin Türkiye Sigorta için bir adim önde oldugunu ifade ederek, "Finansal ürünlerde sektörümüz çok benzer ülkelerle, piyasalarla karsilastirdigimizda geride. Bizim ülke ekonomimizin sirasiyla, sektörümüzün sirasina baktigimiz an orda da biz çok gerideyiz. 39. siradayiz su anda, ülke ekonomimiz ise 18. sirada. Bizim acilen 39. siradan ülke ekonomimizin büyüklügüne erismemiz yani 18. siraya gelmemiz gerekiyor. Bunu yapabilmek için de tüm olanaklarimizi seferber edecegiz. Alt yapi olarak, mevzuat olarak, ikincil mevzuat olarak, SEDDK olarak, reasürans piyasasindaki hareketler ve sigorta sektörü tüm aksiyonlarini almis durumdayiz. Bundan sonrasi ödevlerimizi iyi yapmak." ifadelerini kullandi.

Türkiye'de kefalet sigortalarinin çok gelismis bir alan olmadigini dile getiren Benli, sunlari kaydetti:

"Kefaletler, dünyada, bankalardan daha çok sigorta sektöründe çözülür. Bankalarin gayri nakdi kredileri anlaminda sigorta sektöründe çok daha ucuz ve uygun çözümler var. Bu hep vatandasa hem proje sahiplerine katki saglar hem de bankalarimizin kendi sermayelerini sermaye yeterliligi anlaminda farkli alanlarda kredi vererek daha fazla kullanabilmelerine olanak saglar. Biz Türkiye Sigorta olarak finansal sigortalarda kefalet, bina tamamlama, alacak sigortasi bunlara da ayri bir odaklanmamiz ve stratejimiz olacak."


- "Yerli ve milli girisimlere teminat vermeye devam edecegiz"


Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Baskani Benli, Tuna-1 kuyusunun poliçesini yapmalarinin kendileri için çok büyük bir gurur kaynagi oldugunu ifade etti.

Birlesme öncesinde Akkuyu’nun ve Oruç Reis’in poliçelerini de kendilerinin yaptigini hatirlatan Benli, "Yerli ve milli bu tür girisimlere teminat vermeye devam edecegiz, çözüm bulmaya devam edecegiz. Bu bizim için en öncelikli konu, olmazsa olmazimiz. Bu konuda hem kapasitemizi hem gücümüzü arttirarak Türkiye’nin yerli ve milli durusunda, bagimsiz durusunda, dik durusunda Türkiye Sigorta olarak biz de yerimizi alacagiz." diye konustu.

Benli, dünyada teknolojiyle birlikte her seyin dönüstügünü ve degistigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Su anki yapida hem bölgemizde hem de yakin cografyamizdan baslayarak global anlamda sigorta sirketi olmak hedeflerimiz içerisinde var. Nitelikli insan gücü, hem global rekabet gücümüzü arttiracak hem de bu anlamdaki iddiamizi arttiracak. 23 milyon kisi 25 yas altinda ve gençlerimiz internetle yatiyorlar internetle kalkiyorlar. Bir sigorta ihtiyaci varsa, sigorta ürünü varsa bunu geleneksel yöntemlerle onlara anlatamayiz. Çok daha farkli ürün dizaynlarimiz olmasi lazim. Hizmetimiz çok daha farkli getirmemiz lazim.

Müsterilerimizin hayatlarinin her aninda olacak sekilde bir analiz yapiyoruz. Bunu yeni teknolojilerle, kisilerin su anda aldiklari hizmetten hem zamanlama hem kalite hem de maliyet anlaminda nasil daha iyi hale getirebilirizin çalismasini yapiyoruz. Zaten birlesmeyle birlikte maliyet, etkinlik ve verimlilik geldi. Bunun sigortali tarafinda da fiyat anlaminda etkileri olacak bu rekabete de yansiyacak. Ayni zamanda müsteri deneyimini ve çalisan deneyimini sigorta ekosistemindeki tüm firmalari kapsayacak sekilde çalismamizin odagina koyuyoruz. Tüm ürünlerimiz teknolojik anlamda ama insandan kopmadan bireylerin ihtiyaçlarindan kopmadan her an yanlarinda olacagiz."

(Sürecek)



Politika 17.09.2020 15:38:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: