Türkiye Sigorta ve TBF, deprem bölgesine yapacağı basketbol sahaları için protokol imzaladı

Türkiye Sigorta ve TBF, deprem bölgesine yapacağı basketbol sahaları için protokol imzaladı

Türkiye Sigorta ve TBF, deprem bölgesine yapacağı basketbol sahaları için protokol imzaladı

KAHRAMANMARAŞ - Türkiye Sigorta ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), deprem bölgesindeki çocuklar ve gençler için ilki Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı'nda basketbol sahaları kuruyor.

Türkiye Sigorta'nın, TBF işbirliğiyle deprem bölgesinde kuracağı 3x3 basketbol sahalarının protokolü, Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, TBF Başkan Vekili Ömer Onan ve Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım'ın katılımıyla Kahramanmaraş'ta imzalandı.

Özellikle gençler ve üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulacak açık basketbol sahalarının ilki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde yapılacak. İlkinin inşasının tamamlanmasının ardından Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı'nda da saha inşalarına başlanacak.

- "Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı'nda da sahalarımız için hızla aksiyon alacağız"

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Taha Çakmak, depremin ilk gününden itibaren sahada, bölgedeki dağıtım kanallarının ve sigortalılarının yanında olduklarının altını çizdi.

Çakmak, "Sağlık, kasko, trafik gibi bireysel sigortalardan nakliyat, yangın, mühendislik gibi branşlara kadar bölgede depremin ilk gününden itibaren güvence sunmaya devam ediyoruz. Yaralarımızın sarılmasında ve bölgenin yeniden ihyasında, ekonomik hayat kadar sosyal imkanların da gerekliliğinin farkındayız. Bu amaçla özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için 'Spor birleştirir, birlik iyileştirir' yaklaşımımızla Türkiye Basketbol Federasyonu ile yeni bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

TBF ile imzalanan protokolle deprem bölgesinde bulunan 4 ilde açık basketbol sahaları inşa edeceklerini ifade eden Çakmak, "Basketbol sahalarımızın ilki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin kampüsü içinde kurulacak. Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı'nda da sahalarımız için hızla aksiyon alacağız. Basketbol sahalarıyla birlikte ayrıca gençlerimiz için forma, top gibi malzeme desteği de sağlayacağız. İvedilikle sahalarımızın inşasını tamamlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

- "Gençlerin ve çocukların rehabilitasyonda sporun payı çok büyük"

TBF Başkanvekili Onan da TBF olarak felaketin ilk anından itibaren vatandaşlar birlikte olmak ve yaralarını hep birlikte sarmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi.

Onan, basketbol ailesi olarak Hatay'ın Belen ilçesine kurulan 100 konteynerlik basketbol köyü ile depremzede vatandaşlarının barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirerek, "Büyük bir içtenlikle depremzede vatandaşlarımızın için çalıştık, gerek sosyal yardım desteği sağlayarak gerekse de temel ihtiyaçlarını karşılayarak kapsamlı bir çalışma yaptık. Büyük bir özveriyle deprem bölgesine ve depremzede vatandaşlarımıza yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Hem eski milli basketbolcular hem de ülkenin basketbol yöneticileri olarak gençlerin ve çocukların rehabilitasyonda sporun payının çok büyük olduğuna dikkati çeken Onan, bu kapsamda geçen yaz depremin etkilediği illerde yaptıkları organizasyonlarda çocukların sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Onan, Kahramanmaraş'ta geçen yıl düzenlenen etkinliklerde yaklaşık 400 çocuğun turnuvalara katıldıkları bilgisini paylaşarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Onlarla birlikte olarak, çok güzel bir gün geçirdik. Maçlar yaptık, ödüller verdik ve yarışmalar yaptık. Benzer düşüncelerle bugün de heyecan verici bir işbirliği için buradayız. Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol Ligi sponsoru, 3x3 İstanbul Kupası'nın ise ana sponsoru Türkiye Sigorta'nın büyük katkılarıyla yapılan ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan bu 7 sahanın deprem bölgesinde basketbolun yaygınlaşması ve gençler arasında sporun teşvik edilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz."

- "Tek ayda 10 milyar liralık üretim gerçekleştirdik"

Program sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çakmak, geçen ay prim üretimlerinin çift haneli rakamlarda olduğu bilgisini verdi.

Çakmak, "Ocak ayında çift rakamlı üretim yaptık. Bu tek ay, iki haneli üretim gerçekleştirdik. 10 milyar liralık üretim yaptık. Sağlıklı bir üretim. 10 milyarı geçtik. Bu çok önemli." dedi.

Ayrıca, Çakmak, 2024 fiyatlandırmalarının ise ortalamada enflasyonun üzerinde olmayacağının altını çizdi.

- Kahramanmaraş'taki Dayanışma Obası ziyaret edildi

Protokolün imzalanmasından sonra Türkiye Sigorta'nın deprem bölgelerinde, depremzedeler için kurduğu "Türkiye Sigorta Dayanışma Obaları"nın kentte bulunan alanı da ziyaret edildi.

Burada Türkiye Sigorta'nın depremden beri bölgede yaptığı faaliyetlerin anlatılmasından sonra Genel Müdür Çakmak, çocuklara bisiklet hediye etti. Türkiye Sigorta, şehirde kurduğu Dayanışma Obası'nda 90 Kırgız çadırında, 350 depremzedeyi ağırlamaya devam ediyor.

Deprem bölgesinde 6,5 milyar liralık hasar ödemesi yapan Türkiye Sigorta, hayat sigortası branşında ise 378,3 milyon lira ödedi. Şirket, bugüne kadar bölgede toplam 1 milyon 742 adet poliçeye imza atarken bu rakam şirketin toplam poliçe üretiminin yüzde 13'üne karşılık geliyor.



Ekonomi 14.02.2024 12:41:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı