Türkiye, tekerlekli sandalye teniste de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak

Türkiye, tekerlekli sandalye teniste de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak

Türkiye, tekerlekli sandalye teniste de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili aldigi tedbirler sayesinde dünyanin dikkatini çeken Türkiye, tekerlekli sandalye teniste de iki uluslararasi organizasyona ev sahipligi yapacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaskani Önder Yurdagül, AA muhabirine, salgin nedeniyle ara verilen tekerlekli sandalye tenis turnuvalarinin yeniden baslamasiyla, bu yil Türkiye'nin iki uluslararasi organizasyonuna ev sahipligi yapacagini söyledi.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren Yurdagül, Antalya'nin Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde 16-25 Kasim'da Megasaray Tenis Akademisi'nde yapilacak "Alanya Open" ve "Haydarpasha Palece Open" turnuvalarina 40'dan fazla ülkeden 100'ün üzerinde sporcunun katilacagini dile getirdi.

Bu iki önemli organizasyonun Türkiye'ye verilmesinin Avrupa'nin Türkiye'ye duydugu güveni ortaya koydugunu vurgulayan Yurdagül, "Özellikle yeni tip koronavirüsle ilgili Türkiye'nin aldigi önlemler, uluslararasi turnuva takvimine girmemizi sagladi." dedi.

Turnuvaya katilacak sporcularin 2021 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilabilme adina puan toplama sansina sahip olacagina deginen Yurdagül, bu yüzden gerçeklestirecekleri iki turnuvanin da çok önemli olduguna dikkati çekti.

Yurdagül, bu tür organizasyonlarin ülke tanitimi için oldukça yararli oldugunu belirterek, "Amacimiz, hem Türk sporcularinin paralimpik oyunlara giden yolda puan almalarini saglamak hem de ülkemize diger prestijli turnuvalari da getirmek. Bu turnuvalar, pandemi sonrasinda ülkemizin yapacagi en genis katilimli turnuvalar olacak. Antalya'nin spor turizmine uygun olmasi açisindan bu tarz turnuvalari her yil düzenli sekilde yapmak istiyoruz." diye konustu.


- Sporcular iki PCR testi yaptiracak


Turnuvalar sirasinda en dikkat edecekleri hususun sporcu sagligi olacagini vurgulayan Yurdagül, Kovid-19 olmadan ülkeye giren sporcularin ayni sekilde ülkelerine dönmesini hedeflediklerini söyledi.

Bir kriz masasi olusturarak gerekli tedbirlerin alinmasini sagladiklarini anlatan Yurdagül, "Sehrimizdeki yerel yönetimler ve saglik yöneticileriyle ciddi bir çalisma içerisindeyiz. Organizasyonun gerçeklesecegi akademi, 'Güvenli Turizm Sertifikasyonu'na sahip. Sporcular ülkelerinden çikarken PCR testi yaptiracaklar. Antalya'ya gelislerinde de havalimaninda bu testi tekrarlayacagiz." ifadelerini kullandi.



Bölgeden 12.10.2020 12:17:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı