Türkiye turizmde tatilcilere "güven" aşıladı

Türkiye turizmde tatilcilere

Türkiye turizmde tatilcilere "güven" aşıladı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Dünyanin Kovid-19 salginiyla mücadele ettigi bir dönemde sunulan saglikli ve güvenli tatil imkaniyla misafirlerine güven asilayan Türk turizminin sektör temsilcileri, rezervasyonlari alinmaya baslanan 2021'de de ayni hassasiyetle hizmet sunmaya hazirlaniyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi öncülügünde, Saglik, Ulastirma, Içisleri ve Disisleri Bakanliklarinin katkilari ve tüm sektör paydaslarinin is birligiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde hazirlanan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi" kapsaminda birçok alanda tedbir alindi.

Bazi otel yöneticileri, bunlara ek olarak "hijyen manifestosu" yayinlayarak, otel zincirlerinde turistlerin sagligi için ekstra tedbirler gelistirdi.

Antalya'da salgin sürecinde yeni normallesmeyle birlikte ilk tatil deneyimini yasayan turistlerin memnuniyeti sayesinde yilbasindan 15 Kasim'a kadar kente gelen turist sayisi 3 milyon 356 bin 623'e ulasti. Saglikli ve güvenli turizm, 2021 rezervasyonlarina da olumlu yansidi.

- Sektör hizli adapte oldu

Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 1 Haziran'daki normallesme süreciyle güvenli turizm sertifikasinin gündeme geldigini, sektörün buna çok hizli adapte oldugunu söyledi.

Hijyen, maske, sosyal mesafe kurallarinin yani sira misafirin yiyecek üniteleriyle temasinin tamamen kesilip tüm bu hizmetin görevli personel tarafindan verildigini hatirlatan Atmaca, "Güvenli turizm sertifikasi 2020'de gelen turistlerin en çok begendigi çalisma oldu. Misafirler büyük memnuniyetle karsilandi." dedi.

Atmaca, güvenli sertifikayla daha çok kayit tutup daha fazla personel çalistirdiklarini belirterek, hem çalisanlari hem misafirleri Kovid-19 ile ilgili bilinçlendirdiklerini aktardi.

Misafirlerin tamaminin hizmetten ve uygulamalardan memnun olduguna isaret eden Atmaca, sunlari kaydetti:

"Turistlere, sundugumuz saglikli ve güvenli tatil imkani 2021 rezervasyonlarina da pozitif yansidi. Tüm misafirler memnun ayrildigi için yakinlarina da Türkiye'yi önerdi. 2021'in sayilari çok daha iyi olacak. Bunun faydalarini önümüzdeki yillarda da görecegiz. Aldigimiz tedbirler gelecek sene de devam edecek. Antalya'ya 3 milyonun üzerinde turistin gelmesi büyük basari. Sektör, gerçekten büyük bir mücadele örnegi gösterdi."

- "2021'de büyük bir avantaj yaratacak"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu, saglikli turizm sertifikasinin yani sira otel zincirleri olarak ek aldiklari hijyen manifestosunun ilgi gördügünü söyledi.

Çok sayida ülkeden turisti agirladiklarini anlatan Kavaloglu, "Saglikli turizm sertifikasiyla tüm dünyaya örnek olduk. Bizim uygulamalarimizi rakibimiz Ispanya, Misir, Yunanistan örnek almisti, Fransizlar bile örnek aldi. Bu anlamda 2021'de büyük bir avantaj yaratacak. Diger ülkeler erken rezervasyon alamazken bizim erken rezervasyon alabilme sansimiz olacak." diye konustu.

Kavaloglu, Türk misafirlerin de Kovid-19 tedbirlerine uyarak, önemli bir turizm hareketi yasattigini kaydetti.




Yurt Dünya 22.11.2020 12:32:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da Üretim İyileştirir Geçim Kaynağı Tesisi açıldı

2

Isparta'da FETÖ'den aranan 2 kişi yakalandı

3

Hatay'da Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

4

Mersin'de yapay zekanın savunma sanayisinde kullanımına ilişkin panel düzenlendi

5

TCG Nusret Müze Gemisi, Mersin'de ziyarete açıldı

6

Dünya İklim Günü dolayısıyla çocuklara yönelik program düzenlendi

7

Isparta'da yük treninin çarptığı otomobildeki 3 kişi yaralandı

8

Mersin'de polyester atölyesinde çıkan yangın söndürüldü

9

Göreve yeni atananlara hayırlı olsun ziyareti

10

32. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Mersin'de başladı