Türkiye "Umut Ol Gelecek Bahara" sloganıyla yeşerecek

Türkiye

Türkiye "Umut Ol Gelecek Bahara" sloganıyla yeşerecek

HATAY (AA) - Insan Egitimi, Kültür ve Yardimlasma Vakfi (Insan Vakfi) ve Orman Fakülteliler Dernegi (ORFAMDER) is birligiyle, 81 ilde 81 bin fidan toprakla bulusuyor.

"Umut Ol Gelecek Bahara" sloganiyla yola çikan Insan Vakfi ve ORFAMDER üyeleri, 11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü'nde ilk olarak, Hatay'daki orman yanginlarinda zarar gören Arsuz ilçesi Karahüseyinli Mahallesi Teller mevkisinde agaç dikimi gerçeklestirdi.

Çalismalarini 21 Mart Orman Haftasi'na kadar sürdürecek olan Insan Vakfi ve ORFAMDER, Türkiye'de 81 bin fidani toprakla bulusturacak.

Insan Vakfi Genel Baskani Sinan Aktas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 21 Mart Orman Haftasi'na kadar 81 ilde 81 bin fidan dikimi yapacaklarini söyledi.

Bu kapsamda, ilk olarak Hatay'daki orman yanginlarinda zarar gören Arsuz ilçesinde bir agaç dikim töreni gerçeklestirdiklerini kaydeden Aktas, söyle devam etti:

"Insanlar kinlerini ve nefretlerini, agaçlari ve ormandaki canlilari yakacak kadar kabartmislar. Bizim özellikle buna da 'dur' demek için yanan bir fidanimizin yerine bin fidan dikebilecek gücümüz var. O sebeple bu sene, bu ise daha da önem veriyoruz. Insallah Insan Vakfi ve ORFAMDER olarak 81 ilimizde bu agaç dikimini gerçeklestirecegiz ve bunun, bütün Türkiye'ye ve Türk insanina örnek olmasini istiyoruz çünkü bizim gelecegimiz ormanlar, ülkemizin ve insanlarimizin cigerleri. Temiz havaya ihtiyacimiz var. Insallah buralari bir fidan yerine bin fidan dikerek tamir ederiz. Ormanlari yakanlar toplumdaki kin ve nefreti yakmis, fitneyi ateslemis oluyorlar, sadece agaçlari atese vermemis oluyorlar ama biz fidan dikerek bu atesi söndürmüs olacagiz."

Aktas, tüm sivil toplum kuruluslarini ve onlarin gönüldaslarini agaç dikme seferberligine davet etti.

- "Devletimizin orman yanginlariyla mücadelesini destekliyoruz"

ORFAMDER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Atalay da 40 yildir Türkiye'de ormancilik faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.

Ayni zamanda orman yanginlarina karsi da ciddi çalismalar yaptiklarini aktaran Atalay, su ifadeleri kullandi:

"Hatay'da ortaya çikan orman yanginindan sonra bizler de buraya katki sunmak, ülkemizin kanayan yarasi orman yanginlarina karsi mücadele etmek için buradayiz. Bu dünya hepimize, sonraki nesillerin emanetidir. Bizler bu emaneti çocuklarimiza, torunlarimiza layikiyla, en güzel haliyle teslim etmek için mücadele etmekteyiz. Devletimizin orman yanginlarina karsi faaliyetlerini, yanginlar olustuktan sonra bütün imkanlarini seferber ederek hizlica müdahale etmesini ve yanan alanlari ayni yil içerisinde agaçlandirma politikalarini görüyor ve destekliyoruz."

Arsuz Kaymakami Musa Sari, orman teskilati ve ögrencilerin de katildigi törende, toprakla bulusan agaçlardan biri, Izmir depreminde hayatini kaybedenlerin anisina dikildi.



Yurt Dünya 11.11.2020 13:50:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

2

Hatay'da 3 bin 10 paket kaçak sigara ele geçirildi

3

Hatay'da depremlerde aldığı hasarın ardından restore edilen cami ibadete açıldı

4

Adana'da trafik kazası tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

6

Gazipaşa'da gümrük kaçağı 1500 güneş gözlüğü ele geçirildi

7

İskenderun ve Samandağ'da Hıdırellez etkinliği düzenlendi

8

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

9

Antalya'da İl Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

10

Aladağ'da yüksek kesimlere kar yağdı