Türkiye genelinde yaşayan yörükler Diyarbakır'da buluştu

Türkiye genelinde yaşayan yörükler Diyarbakır

Türkiye genelinde yaşayan yörükler Diyarbakır'da buluştu

SERKAN TALAN-81 ilden gelen Yörük ve Türkmenler Diyarbakır'a adeta çıkarma yaptı. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Türkmenler Derneği tarafından Bismil Türkmenacı Köyü’nde “Bin Yıllık Kardeşliğimiz Diyarbakır’da Anadolu Etkinliği” düzenledi.  

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmada dayanışma vurgusu yapıldı. Etkinliğe katılan Osmaniye Yörük Türkmen Kültür Tanıtma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Bestami Erdem 2 gün süren etkinlikte 81 ilin yörüklerinin bir araya geldiğini kaydetti. Etkinlikle ilgili bilgi veren Erdem “Geçtiğimiz hafta sonu törük ve Türkmenler Diyarbakır’da bir araya geldik. İlk gün  Bismil Türkmenacı Köyü’nde etkinlikler başladı. Daha sonra Diyarbakır Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda devam etti” dedi.

Belediye, valilik ve jandarmadan çok sayıda yetkilinin de etkinliğe katıldığını aktaran Erdem “Güzel bir organizasyo0ndu emeği geçenleri kutlarız. Yörükler bu toprakların kurucu unsurlarındandır. Vatan millet bayrak dendiği zaman hemen akıllara yörükler ve Türkmenler gelmektedir. Bizler geleneklerimizi yaşatmaya gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Erdem Yörük ve Türkmenlerin Diyarbakır’da buluşmasının ise anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.



Osmaniye 24.05.2022 17:43:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

2

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

3

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

4

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

5

Atalan Şelalesi Harika

6

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

7

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

8

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

9

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

10

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi