Türkiye’deki depremlerin tektonik izleri uzaydan görüntülendi

Türkiye’deki depremlerin tektonik izleri uzaydan görüntülendi

Türkiye’deki depremlerin tektonik izleri uzaydan görüntülendi

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin tektonik izlerini uzaydan görüntüleyerek, Hatay’ın Tepehan Köyü ve Hatay Havaalanı’ndaki değişim ortaya çıkardı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Hatay, Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından uzaydan görüntülendi. Roscosmos, Kanopus-B uydusu ile Hatay’ın Tepehan Köyü’nün Temmuz 2021’de ve depremin ardından 9 Şubat’ta çekilen fotoğrafları ile Hatay Havaalanı ve çevresindeki alanın Aralık 2021’de ve bugün çekilen fotoğraflarını karşılaştırdı. Fotoğraflar ile Tepehan Köyü’ndeki ve Hatay Havaalanı’ndaki tektonik değişim gözler önüne serildi.
Roscosmos tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin güneydoğusunda depremden sonra yaşanan değişimin görüntülemeye devam ettiği, bu araştırmaların da Türkiye’deki depremden sonra arama-kurtarma ekipleri ve insani yardım malzemeleri gönderen Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda gerçekleştirildiği aktarıldı.


Güncel 12.02.2023 19:24:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı