Türkiye’deki genel seçimler için Belçika’da oy verme işlemi başladı

Türkiye’deki genel seçimler için Belçika’da oy verme işlemi başladı

Türkiye’deki genel seçimler için Belçika’da oy verme işlemi başladı

Türkiye’de 14 Mayıs’ta düzenlenecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için Belçika’da oy verme işlemi başladı. 37 bin seçmenin bulunduğu Hasselt şehrinde oy kullanmak isteyen seçmenler uzun kuyruk oluşturdu.
Türkiye’deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Belçika’da oy verme işlemi yerel saatle 09.00’da başladı. 150 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede başkent Brüksel, Anvers ve Limbourg bölgesindeki Hasselt şehrinde sandık merkezlerine gelen Türk vatandaşları, uzun kuyruklar oluşturdu. 37 bin seçmenin bulunduğu Hasselt’te seçmenler, Trixxo Arena’da kurulan 5 sandıkta oy kullandı. Türkiye’nin Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, vatandaşların güvenle oylarını kullanmaları için gereken koşulların sağlandığını ve çok yoğun bir ilgi yaşandığını ifade etti. Kesmen, “Bugün seçim günü. Gerçekten vatandaşlarımızın heyecanla gerek Anvers’te gerek Hasselt’te oylarını kullanmak için geldiklerini görüyoruz. Ben öncelikle Hasselt’te gösterdikleri sabır için, uzun bir kuyruk var, bu kuyrukta bekleyip oylarını kullandıkları için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hasselt bu sene ilk defa açılan bir merkez. Toplam 5 sandık kuruldu. Anvers’te sandık sayılarımız hafta sonları 14. Hasselt’te beklenenin de ötesinde bir yoğunluk yaşıyoruz. Ama şimdiye kadar vatandaşlarımız gerekli sabrı gösterdiler. Üç gün boyunca Hesselt’te oy kullanma devam edecek akşam 6’ya kadar. Eğer Anvers’e gitme imkanları varsa, vakitleri yeterliyse oraya gidip vatandaşlarımızın daha kısa sürede oy kullanması mümkün. Ama Limbourg ve Hasselt’i tercih ederlerse her zaman burada kendilerini görmek isteriz. Ama buradaki bekleme süresi Anvers’e göre biraz daha fazla” diye konuştu.
Belçika’da bugün başlayan oy verme işlemi yarın ve pazartesi günü de devam edecek. Başkent Brüksel’de hafta içi 12 ve hafta sonu 14 sandık oy vermek için hazır bulunacak.


Politika 29.04.2023 15:39:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor