Türkiye’deki kelaynak sayısı hızla artmaya devam ediyor

Türkiye’deki kelaynak sayısı hızla artmaya devam ediyor

Türkiye’deki kelaynak sayısı hızla artmaya devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, nesli tehlike altında olan kelaynakların üretim faaliyetlerine hızla devam ediyor.
DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu’nda üretim faaliyetleri tamamlanarak 2020 yılı kafese alım işlemleri sona erdi. Üreme dönemlerinde serbest bırakılan kelaynaklar, üreme dönemlerinin sona ermesiyle birlikte yeniden kafeslerine alındı.
Üreme dönemindeki başarılı çalışmalar sonucunda ciddi bir başarı elde edilerek kelaynak sayısında büyük bir artış yaşandı. Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu’nun kurulduğu günden bu yana en çok yavru bireyin elde edildiği 2020 yılında istasyona toplam 68 adet yeni yavru birey katıldı. Yeni bireylerle birlikte istasyondaki kelaynak sayısı 285’e ulaştı.


Güncel 26.07.2020 09:53:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay Filarmoni Orkestrası açılış konseri düzenledi

2

Adana'da havanın ısınmasıyla açan çiçekler doğaya renk kattı

3

Antalya'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

4

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

5

Adana'da polis ekipleri uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını anlattı

6

Adana'da restoranda çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

7

Futbol: Hazırlık maçı

8

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

9

GÜNCELLEME - Antalya'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüs devrildi

10

Isparta'da ilkokul öğrencilerine "su tasarrufu" eğitimi verildi