Türkiye'den vazgeçemeyen turistler rezervasyonlarını iptal etmek yerine öteledi

Türkiye

Türkiye'den vazgeçemeyen turistler rezervasyonlarını iptal etmek yerine öteledi

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Ülkay Atmaca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde erken rezervasyonlarin büyük bir kisminin iptal edilmedigini belirterek, "Rezervasyonlarin ileri tarihe ötelenmesi turistlerin Türkiye'den vazgeçmedigini gösteriyor." dedi.

Dogal güzellikleri kadar tarihi ve kültürel degerleriyle de ön plana çikan Türkiye'de, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda belirlenen kriterlere göre yapilan turizm sezonu hazirliklarinda sona yaklasildi.

Salgin sonrasi normallesme sürecinde uygulanacak tedbirler dogrultusunda otellerin odalari, girisleri ve ortak kullanim alanlari yeniden düzenleniyor.

Agirladigi turist bakimindan "Turizmin baskenti" olarak nitelendirilen Antalya'da otellerden plajlara, havalimanindan özel servisler ve eglence mekanlarina kadar her alanda hummali çalisma yapiliyor.

- "Yeni dönemde en önemli konulardan birisi personel"

POYD Baskani Atmaca, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kültür ve Turizm Bakanliginin açikladigi kriterler kapsaminda sektörün sekillendigini, hazirliklarin buna göre yapildigini söyledi.

Yeni dönemde sertifikasyon sistemi oldugunu belirten Atmaca, "Saglikli Turizm Sertifikasi almak zorunlu degil ancak sadece sertifikaya sahip oteller spalarini açabilecek. Yeni dönemde en önemli konulardan birisi personel. Açiklanan genelgedeki maddenin büyük bölümünü aslinda otellerde yillardir uyguluyorduk ancak kayit altina almiyorduk. Yeni dönemde hepsi kayit altina alinacak." diye konustu.

Misafir kadar personelin sosyal mesafesini korumasinin da önemine dikkati çeken Atmaca, sertifikasyon programinin sektöre daha hizli hareket etmek için avantaj saglayacagini bildirdi.

- "Tarihi yaklasan erken rezervasyonlarin küçük bir kismi iptal edildi"

Atmaca, salgin sürecinde tüm dünyada turizm faaliyetinin durmasina ragmen farkli ülkelerden sürekli tatil için arayanlarin oldugunu anlatti.

Birçok yabancinin Türkiye'de tatil yapmayi sevdigini ve aliskanlik haline getirdigini ifade eden Atmaca, sunlari kaydetti:

"Yaz dönemi için rezervasyonlar genelde ileri tarih için yapiliyor. Tarihi yaklasan erken rezervasyonlarin küçük bir kismi iptal edildi, genelde tarih ötelemesi yapildi. Önceden yapilan rezervasyonlarin pandemi sürecinde iptal edilmeyip ileri tarihe ötelenmesi turistlerin Türkiye'den vazgeçmedigini gösteriyor. Bir tur operatörü sahibi, ellerindeki 800 bin erken rezervasyonun az bir kisminin iptal oldugunu söyledi. Bu sektör için çok önemli."

- "Rezervasyon satislari açik"

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi Baskani Erkan Yagci da turizm hareketinin iç pazarla kisa sürede baslayacagini söyledi.

Rezervasyonlarin devam ettigini aktaran Yagci, "Pandemi kontrol altina alinarak, uçuslarin bir an önce baslamasi gerekiyor. Rezervasyon satislari açik. Yurt disindan rezervasyon yapmak isteyen yabanci misafirler ilgili tur operatörleri üzerinden islemlerini gerçeklestirebiliyor." dedi.



Politika 27.05.2020 12:47:01 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı