Türkiye'nin 81 ilinden Suriye'ye gönderilen 350 yardım tırının, sınır geçişi başladı

Türkiye

Türkiye'nin 81 ilinden Suriye'ye gönderilen 350 yardım tırının, sınır geçişi başladı

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" kampanyası kapsamında, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde 81 ilden 350 insani yardım malzemesi taşıyan tırların Suriye'ye geçişi başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye başta olmak üzere dünya genelindeki hak ihlallerini gündeme getirmek amacıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, dev bir kampanya başlatıldı.

Türkiye'nin 81 ilinden içerisinde 350 tır dolusu insani yardım malzemesinin Suriye’ye gönderildiği organizasyon ile başlatılan "Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık" kampanyası, kış mevsimi boyunca devam edecek.

Suriye'nin yanı sıra savaş, doğal afet ve hastalık nedeniyle mağdur olan coğrafyalarda yaralarının sarılacağı kampanya, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bağışçıların katkılarıyla sürdürülecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, bölgeye ulaşan yardım tırlarının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü ve Kilis'teki Öncüpınar sınır kapıları üzerinden Suriye'ye gönderileceğini belirtti.

Tırlardaki gıda, un, battaniye, yakacak, soba, hijyen paketi, kışlık kıyafet gibi ihtiyaç malzemelerinin bölge halkına dağıtılacağını kaydeden Tahiroğlu, "Türkiye’de ve dünya genelindeki bağışçılarımızın katkılarıyla 10 yıldır olduğu gibi Suriye’deki mazlumlara yönelik yardım çalışmalarımız devam edecek." ifadesini kullandı.



Yurt Dünya 12.12.2020 13:44:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

2

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

3

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

4

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

5

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

6

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

7

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

8

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı

9

Adana'da kamyonun çarptığı kişi öldü

10

Serik'te tek katlı evde çıkan yangın söndürüldü