"Türkiye'nin en büyük dönme dolabı"nda "sosyal mesafe" düzenlemesi

"Türkiye'nin en büyük dönme dolabı"nda "sosyal mesafe" düzenlemesi

ANTALYA (AA) - Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle dört aydir kapali olan 90 metre yüksekligindeki dönme dolap tedbirlerle yeniden hizmete açildi.

Konyaalti ilçesindeki Pinarbasi Mahallesi Atatürk Bulvari'nda kurulan 400 ton agirligindaki dönme dolapta, yeni normallesme süreci kapsaminda düzenlemeye gidildi.

Giristen itibaren sosyal mesafe seritlerinin çekildigi alana, kapida ates ölçümü gerçeklestirildikten sonra maskeyle ziyaretçiler alinabiliyor. Normalde 10 kisilik olan kabinler, 4 kisilik olarak hizmet verecek.

Geçen yil 300 bin civarinda yerli ve yabanci ziyaretçinin kullandigi dönme dolabin kabinleri, her turdan sonra dezenfekte edilecek. Tüm personel de maske takarak sik sik ellerini dezenfekte edip hizmet verecek.

Konyaalti sahili basta olmak üzere kentin farkli bölgelerini kus bakisi izleme imkani sunan dönme dolabin, bir turu 18 dakikada tamamlaniyor. Dönme dolaba, pandemi döneminde isiklarla "Evde Kal Türkiye" mesaji yazilmisti.

Aktur Lunapark Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Seçkin Etke, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Heart of Antalya" adini verdikleri dönme dolabin 4'ü VIP 42 kapali ve klimali kabinden olustugunu söyledi.

Pandemi nedeniyle siki tedbirler aldiklarini belirten Etke, "Türkiye'nin en büyük dönme dolabi. Avrupa'nin ikinci büyük dönme dolabi sosyal mesafe kurallarina göre dönecek, güvenilir sekilde hizmet verecek. Giriste ates ölçümü yapilacak, maskesiz içeriye alinmayacak. Kabinler her turdan sonra dezenfekte edilecek. Kurulumu 1,5 yil sürmüstü. Rüzgar ve zemin etütleri yapildi." diye konustu.

Geçen yil 250, 300 bin civarinda ziyaretçi geldigine deginen Etke, hafta içi 17.00'den, hafta sonu ise 15.00'ten sonra hizmet vereceklerini aktardi.



Yurt Dünya 6.07.2020 19:21:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da horoz dövüşü operasyonunda işlem yapılan 53 kişiden biri tutuklandı

2

Kahramanmaraşlı çift, traktörü "gelin arabası" yaptı

3

Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

4

Tarsus'ta Turizm Haftası kutlandı

5

Silifke'de şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenlendi

6

Hatay Valisi Masatlı'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'e ziyaret

7

KOAH hastası ambulans helikopterle Burdur'dan Ankara'ya nakledildi

8

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel, basın mensuplarıyla bir araya geldi

9

Gazze'ye insani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlandı

10

Antalya Valisi Şahin teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti