Türkiye’nin Gürcistan sınırındaki Macahel’e göktaşı düştüğü iddiası yöre halkını heyecanlandırdı

Türkiye’nin Gürcistan sınırındaki Macahel’e göktaşı düştüğü iddiası yöre halkını heyecanlandırdı

Türkiye’nin Gürcistan sınırındaki Macahel’e göktaşı düştüğü iddiası yöre halkını heyecanlandırdı

Türkiye’nin Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden önceki akşam görülen göktaşı yağmuru sırasında Erzurum semalarından gelen göktaşının Artvin üzerinden Gürcistan sınırında bulunan Camili (Macahale) köyü civarına düştüğü iddiaları köy sakinlerini heyecanlandırdı. Oldukça değerli olan göktaşı parçalarını köy sakinleri ormanlık alanlarda aramaya başladı.
Türkiye’nin birçok ilinde önceki gün akşam saat 20.30 sıralarında gökyüzünde parlayan bir cismin düştüğü görüldü. Meteor olduğu değerlendirilen cisim Doğu Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Trabzon, Artvin ve Rize’hnin yanı sıra Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Ardahan başta olmak üzere birçok şehirde göründü.
Meteor parçaları Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Gürcistan sınırındaki Camili (Macahel) köyüne düştü iddiası ise bölge halkını yollara döktü. Oldukça değerli olduğu ifade edilen göktaşı parçalarını vatandaşlar ormanlık alanda kendi imkanlarıyla aramaya başladılar.
Camili köyü sakinlerinden Orhan Yavuz, uzmanların göktaşının Gürcistan üzerinden düştüğünü söylediğini belirterek ”Gürcistan’a en yakın köy bizim burası. Somut verileri haritaya yerleştirdiğimizde göktaşının nerede olacağını hesabını yaptık. Fakat alan çok sıkı bitki örtüsüyle kaplı olduğu için, bütün alanı derinlemesine gezemedik. Köyde bulunan bazı arkadaşlar çıplak gözle görmüş ve heyecanlanmışlar” dedi.
Köyde yaşayan vatandaşlar düştüğünü tahmin ettiği bölgelerde arama yaparken, jandarma tarafından yapılan incelemede herhangi bir meteor izine rastlanmadı.


Güncel 29.05.2020 12:17:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de bayram tedbirleri, 8 bin 43 personel görevde

2

Alanya'da muz serasına devrilen otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

3

"Haliç'te 2. Disiplinler Arası Kadın Araştırmaları Sempozyumu" düzenlendi

4

GÜNCELLEME - Mersin'de silahlı kavgada yaralanan 2 kişi yaşamını yitirdi

5

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 103. yıl dönümü kutlandı

6

Kepez'de şehit ve gazi ailelerinin evlerinde bayram temizliği yapıldı

7

Muratpaşa'da "Down sendromu farkındalık etkinliği" düzenlendi

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 90 şüpheliyi yakaladı

9

Pusula Holding'den Londra merkezli yatırım bankacılığı hamlesi

10

Reyhanlı ilçesinde muhtarların yolda bulduğu para dolu çanta sahibine ulaştırıldı