Türkiye'nin ilk yerli hızlı treninin mutfak setleri Öztiryakiler'den

Türkiye

Türkiye'nin ilk yerli hızlı treninin mutfak setleri Öztiryakiler'den

ISTANBUL (AA) - Türkiye’nin ilk yerli ve milli hizli tren projesinin mutfak setlerini Öztiryakiler üretti.

Öztiryakiler'in açiklamasina göre, Türkiye, yerli ve milli üretim vizyonu çerçevesinde gelistirdigi büyük bir projeyi daha gerçege dönüstürdü.

Sakarya'daki Türkiye Vagon Sanayi Anonim Sirketi'nin (TÜVASAS) tesislerinde yerli ve milli kaynaklarla tasarlanan tren setlerinin ilki raya indi. Yüzde 80 yerlilikle üretilen tren saatte 160 kilometre hiza ulasabiliyor. Yerli trenin mutfak setlerinde yine yerli üretim yapan ve dünyanin dört bir yanina ihracat gerçeklestiren Öztiryakiler tercih edildi.

Açiklamada konuya iliskin görüsleri yer alan Öztiryakiler Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki, Türkiye'nin hemen her alanda kendi kendine yetebilecek kabiliyete eristigini bildirdi.

TÜVASAS'in tamamen yerli üretim teknolojileriyle ve Türk mühendislerle gelistirdigi milli treninin herkesin gurur kaynagi oldugunu aktaran Öztiryaki, su açiklamalarda bulundu:

"Türkiye, Cumhurbaskani kararnamesiyle yakin gelecekte dünyaya tren seti ihraç eden bir ülke olacak. Biz, Türkiye'de üretilebilen her ürünün desteklenmesi gerektigini ifade ediyoruz. Devletimiz bu konuda üreticilerimizi sonuna kadar destekliyor. Daha önce milli gemilerimizin mutfak setlerini üretmis ve teslim etmistik. Bugün, milli ve yerli trenimizin mutfak setlerini üretmekten ötürü gururluyuz. Bu vagonlarin içerisinde yabanci firmalardan yüzde 50 fiyat avantaji olan Türk mutfak setleri yer aliyor."


- "Türkiye'nin kendi kendine yetebildiginin en büyük ispati"


Tahsin Öztiryaki, bu gelismelerin, Türkiye'nin kendi kendine yetebildiginin en büyük ispati oldugunu belirterek, su bilgileri verdi:

"Endüstriyel mutfak sektöründe geldigimiz noktayla yerli ve milli projeler sayesinde bir bakima dünya sahnesinde yer aliyoruz. Yabanci üreticiler milli projeler sayesinde endüstriyel Türk mutfak sektörünün geldigi noktayi da görmüs oluyor. Bu sadece bizim degil, sektörümüzün basarisi. Yerli ve milli projeler hem ülkemizin, hem de üreticilerimizin gelecegi açisindan kritik öneme sahip."



Politika 3.07.2020 13:51:14 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı