Türkiye’nin tek jeoparkı olan Kula-Salihli Jeoparkı, sporculara tanıtıldı

Türkiye’nin tek jeoparkı olan Kula-Salihli Jeoparkı, sporculara tanıtıldı

Türkiye’nin tek jeoparkı olan Kula-Salihli Jeoparkı, sporculara tanıtıldı

Türkiye’nin ilk ve tek tescillenen jeoparkı olan UNESCO’dan Global Jeopark ünvanı ve etiketi alan Kula-Salihli Jeoparkı, Salihli Belediyespor oyuncuları ve antrenörlerine tanıtıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde kurularak Türkiye’nin ilk ve tek tescillenen jeoparkı olan UNESCO’dan Global Jeopark ünvanı ve etiketi alan Kula-Salihli Jeoparkı, Salihli Belediyespor oyuncuları ve antrenörlerine tanıtıldı. Salihli Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen seminerde, Jeopark Eğitim Sorumlusu Mesut Kolbüken ve Jeofizik Mühendisi Yiğit Karakuzu tarafından Kula-Salihli Jeoparkı ile Jeopark nedir? Jeoparkın önemi nelerdir? konularında bilgiler verildi. Kula-Salihli Jeopark alanının Salihli bölümünde 73 Jeosit bulunduğunu anlatan Jeopark Eğitim Sorumlusu Mesut Kolbüken, Adala Kanyonu, Kurşunlu Vadisi, Bintepeler, Sindel Mahallesinde yer alan ayak izlerinin bu jeositlerin başında geldiğini söyledi.
Kula’nın bir çok volkanik ve peri bacalarına sahip olduğunu belirten Kolbüken, Belediyespor’lu oyuncuların jeopark hakkında merak ettiği sorulara cevap verdi. Jeopark eğitim semineri, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.


Güncel 7.09.2022 13:54:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifk'de LGS'ye yönelik "Öğretmen Çalıştayı" başladı

2

Türk cerrahlar kalp damar alanındaki tecrübelerini eğitimlerle yurt dışına da taşıdı

3

Hatay'da otogarda bulunan 100 kilogram bozulmuş kabak tatlısı imha edildi

4

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmalara FETÖ müdahalesiyle ilgili davaya devam edildi

5

Yayladağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilgil AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Vodafone Türkiye 2025-26 mali yılı 3'üncü çeyrek sonuçlarını açıkladı

8

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Eriş, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Osmaniye merkezli 6 ilde “yapay zekâlı yatırım” dolandırıcılığı operasyonu: 5 tutuklu