"Türklerin, Anadolu'nun tapusunu aldığı savaş" film olacak

"Türklerin, Anadolu'nun tapusunu aldığı savaş" film olacak

ISPARTA (AA) - Anadolu Selçuklu Sultani ll. Kiliçarslan'in, 1176 yilinda, Bizans Imparatoru I. Manuel Komnenos'u maglup ettigi savasi konu alan "Türklerin Safagi Miryokefalon" adli filmin çekimleri Isparta'da basladi.

Türklerin Anadolu'daki hakimiyetinin kabul edildigi zafer olarak nitelendirilen Miryokefalon Savasi, beyaz perdede yerini alacak.

Gelendost Belediye Baskani Mehmet Sezgin, AA muhabirine, ilçede Miryokefalon Savasi'ni 42 yildir kutladiklarini animsatti.

- "Savasin etkilerini dünya devletlerine göstermek istiyoruz"

Miryokefalon Savasi'nin hem Türkiye'de hem de dünyadaki etkisini göstermek için böyle bir filmin çekimine karar verildigini aktaran Sezgin, filmin fragmanlarinin çekimine baslandigini ifade etti.

Sezgin, "Malazgirt Savasi Anadolu'nun Türklere kapisinin açildigi savastir, Miryokefalon Savasi Anadolu'nun tapusunun alinisi ve Çanakkale Savasi da ülkemizin kurtulusudur. Biz Anadolu'nun tapusunun alindigi bu topraklarda, savasin etkilerini dünya devletlerine göstermek istiyoruz." dedi.

Filmi bu yil tamamlamak istediklerini ancak salgin nedeniyle aksama yasandigini dile getiren Sezgin, en kisa zamanda filmin izleyiciyle bulusmasini temenni ettiklerini söyledi.

Sezgin, "Cumhurbaskani Erdogan'a daha önce senaryoyu verdik. Danismanlarina 'bununla ilgilenin' demesinden sonra biz bu çekimleri ön plana çikardik. Insallah hayirlara vesile olur. Türklerin Anadolu'ya gelisinin atesini burada yakmis oluruz." diye konustu.

Filmin yönetmeni Turgut Ural ise salgin sürecinden sonra güzel bir projeye basladiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu savas bizim için çok önemli, o yüzden sanatina, kostümüne, dekoruna, kullandigimiz mekanlarina kadar çok dikkat ediyoruz. Bu savasi en iyi sekilde halkimiza yansitmamiz gerekiyor. Miryokefalon, Türk tarihi için çok önemli ve bununla ilgili çok genis bir ekibimiz var. Tarih profesörlerinden de bu savasla ilgili yeterli derecede teknik bilgileri aliyoruz."

Anadolu Selçuklu Sultani ll. Kiliçarslan'in, 1176 yilinda, Bizans Imparatoru I. Manuel Komnenos'u maglup ettigi Miryokefalon Savasi, Anadolu'da Türk hakimiyetinin kesin olarak kabul edilmesini saglamisti.



Yurt Dünya 19.07.2020 20:58:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Toroslar'da park ve yeşil alanlarda yenileme yapılıyor

2

Mersin'de girişimci kadın ürettiği kozmetik ürünleri ihraç ediyor

3

Mersin'deki "Tarım Kampüsü"nde yetiştirilen üzümler hasat edildi

4

Antalya'da bayram tatili yoğunluğu yaşanan Karavan Park'ta hareketlilik sürüyor

5

Su içerken bile zorlanan hasta 8 yıl sonra normal beslenmeye başladı

6

Serik'te direk ile park halindeki otomobillere çarpan aracın sürücüsü yaralandı

7

Serik'te oto boyacısında çıkan yangın hasara neden oldu

8

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, eşya desteğiyle evlenecek gençlerin yanında olacak

9

Isparta'da sahipsiz köpeklerin saldırısında yaralanan çocuk tek başına sokağa çıkamıyor

10

Adana'da koyuna şiddet uygulayan besici gözaltına alındı